Un operari municipal esborra una pintada a favor d'ETA (EFE)
Un operari municipal esborra una pintada a favor d'ETA (EFE)

Els bisbes bascos demanen perdó per la seva "complicitat i ambigüitat" amb ETA

És un comunicat conjunt de les diòcesis de Pamplona-Tudela, Bilbao, Vitòria i Sant Sebastià i Baiona

RedaccióActualitzat

La comunicat d'ETA demanant perdó parcialment ha despertat tot tipus de reaccions. Els bisbes bascos també han entonat el "mea culpa" pel que consideren "complicitat, ambigüitat i omissió" amb el terrorisme.

En un comunicat, els bisbes del País Basc, Navarra i Baiona asseguren demanen un "perdó sincer":

"Al llarg de tots aquests anys, molts dels homes i dones que conformen l'Església han donat el millor de si mateixos en aquesta tasca, alguns de forma heroica. Però som conscients que també s'han donat entre nosaltres complicitats, ambigüitats, omissions ... per què demanem sincerament perdó"

El text va signat pels bisbes i aqrquebisbes de la diòcesis de Pamplona-Tudela, Francisco Pérez; Bilbao, Mario Iceta; Vitòria i Sant Sebastià, Juan Carlos Elizalde, i Baiona, Marc Aillet.

 

Acostament dels presos

En el comunicat, amb sis punts, tracten diversos aspectes del conflictes. Els bisbes asseguren que la dissolució d'ETA "ofereix noves possibilitats per a la normalització". Diuen que cal aprofitar-les i citen la dispersió dels presos:

"Pensem en l'oportunitat d'atendre les peticions dels familiars dels presos immersos en diverses necessitats humanitàries. També és important que el retorn dels excarcerats als seus llocs d'origen es realitzi de manera que les víctimes del terrorisme no se sentin humiliades."

 

ARXIVAT A:
ETA
Anar al contingut