Elionor, en l'última cerimònia d'entrega dels Premis Princesa d'Astúries
Elionor, en l'última cerimònia d'entrega dels Premis Princesa d'Astúries
Catalunya migdia

Elionor de Borbó no serà filla adoptiva de Mallorca per l'abstenció dels socialistes

Amb els vots a favor del PP i Vox no n'hi ha hagut prou per donar llum verda a aquest reconeixement, arran de la decisió del Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB)

Arnau MaymóActualitzat

La princesa Elionor anirà aquest estiu de vacances a Mallorca sense ser-ne filla adoptiva. Així ho ha acordat, aquest dijous, el Consell de l'illa. Per tirar endavant la iniciativa, es necessitava una majoria qualificada --és a dir, 25 vots favorables corresponents a les tres quartes parts del ple-- i els socialistes ho han impedit abstenint-se. El resultat ha estat aquest: 18 vots a favor del Partit Popular i Vox, 11 abstencions del Partit Socialista i Proposta per les Illes, i 4 vots en contra de Més per Mallorca

Finalment, el Partit Socialista ha aguantat la pressió i s'ha mantingut en l'abstenció. La dreta i l'extrema dreta --que governen plegats a les Balears-- han pressionat els socialistes fins a l'últim moment perquè canviessin el sentit del seu vot. En un ple carregat de retrets, el bloc de dretes ha titllat els socialistes de desagraïts amb la corona i el president del Consell de Mallorca, el popular Llorenç Galmés, ha acusat el PSIB de mentir i fer-se enrere.

"El Partit Socialista s'havia compromès a votar a favor d'aquesta proposta. Després de moltes mentides, avui corroboren que no donaran suport a aquesta distinció."

Per la seva banda, la portaveu socialista, Catalina Cladera, ho ha negat i ha acusat Vox de voler instrumentalitzar políticament la casa reial amb el suport del PP.

"Nosaltres no hauríem dut mai a votar aquesta proposta amb vots en contra."

En canvi, Més per Mallorca --que hi ha votat en contra-- i els moviments antimonàrquics asseguren que l'únic mèrit de la princesa d'Astúries per optar a ser filla predilecta de l'illa és venir de vacances d'estiu uns dies a Palma.

La proposta va néixer de la mà de Vox i l'associació Germanor Nacional Monàrquica d'Espanya.

El PP i Vox han votat units en aquest ple del Consell Insular de Mallorca, però, en canvi, al Parlament han tingut l'enèsima picabaralla. El partit d'extrema dreta ha acusat el PP de "traïció" per votar a favor de penjar la bandera dels drets LGTBI a la façana del Parlament el Dia de l'Orgull.

 

ARXIVAT A:
Illes BalearsCasa Reial espanyola
Anar al contingut