És la primera vegada que el Vaticà aplica les noves regles de verificació (Flickr/Ivan Flores Casasempere)

El Vaticà descarta oficialment el miracle de la multiplicació de la pizza a Trevignano

També nega que la talla de la marededeu plori llàgrimes de sang, tal com assegurava la suposada vident italiana Maria Giuseppe Scapulla

Redacció/AgènciesActualitzat

El Dicasteri per a la Doctrina de la Fe del Vaticà ha declarat formalment falsos els suposats miracles marians de Trevignano, al centre d'Itàlia: ni la talla de la marededeu plora llàgrimes de sang, ni es multipliquen les pizzes i els nyoquis tal com assegura la vident italiana Maria Giuseppe Scapulla, que es fa dir Gisella Cardia.

La declaració vaticana s'ha fet pública d'acord amb les noves normes aprovades el 17 de maig --que s'han aplicat per primera vegada en aquest assumpte-- en què la Santa Seu aclareix els criteris que s'han d'aplicar per verificar presumptes fenòmens d'aquest tipus.

Així, la cúpula de l'Església catòlica descarta que darrere de tot plegat hi hagi cap element "sobrenatural" i desacredita les paraules de Scapulla, que en una entrevista va arribar a afirmar que havia aconseguit multiplicar una pizza o un plat de nyoquis per alimentar una vintena de convidats a casa seva, talment com el miracle de Jesús amb la multiplicació dels pans i els peixos que recullen els evangelis.

La dona també assegura que té un talla de la marededeu que va comprar a Medjugorje i que plora sang, motiu pel qual va decidir exposar-la al petit poble italià de Trevignano Romano.

Ara, l'anàlisi d'un investigador privat hauria permès descobrir que les taques de sang de la imatge provenen en realitat d'un porc.

La zona on exposa la figura, en un paratge natural a tocar del llac de Bracciano, també ha suposat que l'Ajuntament d'aquesta petita localitat italiana hagi instat la vident a desmantellar el campament, on acostuma a accedir escortada per un servei de seguretat, com es pot veure en aquestes imatges de la RAI:

Visions i donacions

Els fenòmens relatats per la vident, que té antecedents penals per una fallida, es remunten al 2016 i li han permès crear una mena de culte que empeny nombrosos fidels a congregar-se a Trevignano per veure els suposats miracles.

Concretament, ho fan el dia 3 de cada mes, que és quan la dona assegura que assisteix a visions i missatges de la Mare de Déu, un extrem que el Vaticà també ha descartat.

No només això, sinó que la Fiscalia de Civitavecchia la investiga després que algunes persones hagin denunciat haver estat estafades.

La vident i els seus acòlits publiquen cada mes en una pàgina web els suposats missatges de la Mare de Déu juntament amb indicacions i números de comptes corrents per fer donacions.


"Que pugui tornar la pau"

Amb el seu pronunciament, el Vaticà reconeix la "la validesa jurídica" de les decisions del bisbe de Civita Castellana, Marco Salvi, que el març passat va negar aquests fenòmens i va prohibir les celebracions o pelegrinatges en aquest indret de Trevignano.

"Que la Beata Verge Maria, Mare de Jesús, Mare de l'Església i Mare nostra, pugui tornar la pau i la serenitat pel bé espiritual dels fidels de la parròquia de Trevignano Romano i al poble de Déu de tota la diòcesi", conclou el comunicat emès pel Dicasteri per a la Doctrina de la Fe.

ARXIVAT A:
ReligióVaticà
Anar al contingut