ANÀLISI

El somni desinflat

Enllaç a altres textos de l'autor Sílvia Heras

Sílvia Heras

Periodista d'internacional de TV3.

Actualitzat
Els republicans no donen crèdit als resultats. Estaven convençuts de la victòria i han quedat descol·locats. Visiblement decebut i amb un to que recordava la seva època de bisbe mormó, Romney ha donat la mà a Obama per oblidar enfrontaments partidistes.

Els republicans no han sabut adaptar-se a la mutant realitat social. La seva base electoral són els homes blancs adults, necessiten obrir-se als joves, a les dones i a les minories, sobretot als hispans, que ja són el 16% de la població i han votat massivament per Obama. Al 2050 seran un terç de la població dels Estats Units i els republicans no poden donar-los l'esquena.

El partit de Romney, amb ell o sense ell, seguirà tenint la paella pel mànec a la cambra de representants, on caldrà veure quina actitud adopten, si es lleparan les ferides amb una actitud més conciliadora o si seguiran mantenint el congrés bloquejat com fins ara. Però sobretot ha arribat l'hora d'escombrar batalles internes. Tot i que el Tea Party ha perdut alguns membres al Congrés, a les primàries ja va escorar el partit massa cap a la dreta.


Anar al contingut