El riu Segura s'ha desbordat al  seu pas per Blanca i Archena, a Múrcia
Desallotjament a Runes, Blanca, Múrcia (@Ayto_Blanca)

Frena la pluja però ara preocupa el cabal del Segura, desbordat en molts pobles

El riu Segura s'ha desbordat en el seu pas per Blanca i Archena a Múrcia

RedaccióActualitzat

El temporal deixa registres històrics a Múrcia i el País Valencià. Ara preocupa l'augment del cabal del Segura pel desembassament del pantà de Santomera, a Múrcia. Aquesta matinada, el riu s'ha desbordat al seu pas pels municipis de Blanca i Archena.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, visitarà les zones afectades per la gota freda a Alacant i Múrcia. Tot i que les precipitacions han anat a menys, el cabal del riu Segura continua creixent com a conseqüència de les pluges caigudes i de l'aigua desembassada.

A Archena o a Blanca, a Múrcia, el riu s'ha desbordat aquesta matinada. A la capital de la comunitat temen que passi el mateix aquest matí. Pobles i pedanies han estat desallotjats i s'ha demanat precaució als veïns 

A Blanca, el riu s'ha començat a desbordar per l'avinguda del Riu al seu pas pel Museu de la Llum i l'Aigua i en direcció al parc de las Cuevas, segons ha informat l'Ajuntament.

 

Des del consistori han prohibit el pas a la zona i han demanat als veïns que no s'acostin als voltants del riu.

El barri de Runes es troba inundat i el riu està a punt de desbordar-se.

 

Aquest divendres, la Confederació Hidrogràfica ha obert la comporta del pantà de Santomera, al límit de la seva capacitat, i això ha fet que augmenti el cabal del riu Segura.

 

La Confederació Hidrogràfica del Segura informa que, a mitjanit, el riu havia assolit els 196,8 metres cúbics per segon de cabal i adverteix que aniria arribant aigua riu avall.

 

Unes hores més tard, el Segura s'ha desbordat al seu pas per Archena.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut