El pròxim fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar
El pròxim fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar
Madrid

El pròxim fiscal de l'Estat: "Hi haurà noves decisions que no s'han pres mai"

Julián Sánchez Melgar diu que si algú es reitera en els actes de desobediència, tindrà la resposta inexorable de la fiscalia

RedaccióActualitzat

Advertència del pròxim fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, que ha passat l'examen a la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats. Sense entrar en detalls, Sánchez Melgar ha volgut deixar molt clar que la seva línia d'actuació serà continuista. Ara bé, ha anunciat que es prendran noves decisions en la investigació judicial del procés independentista. El magistrat del Tribunal Suprem ha fet aquesta afirmació abans de comparèixer davant la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats.

"En principi, la labor del ministeri fiscal sempre és una labor continuista, però hi haurà decisions que es prenguin ara que no s'hauran pres abans. El temps ho determinarà en cada cas."

Julián Sánchez Melgar, que serà nomenat dijous en el Consell de Ministres, també ha fet un advertiment als polítics independentistes. Ha assegurat que si algú es reitera en els actes de desobediència, tindrà la resposta -ha dit- inexorable de la fiscalia.

"Si es reiteren els actes de desobediència als tribunals, que ja han estat condemnats, o actes de menyspreu a la Constitució, els seus autors es trobaran amb la resposta de la fiscalia".

Pel que fa el seu nomenament, Sánchez Melgar ha reconegut que és un repte que afronta amb molts ànims, il·lusió i responsabilitat.

La compareixença davant la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats és l'últim tràmit que passa Sánchez Melgar per ser nomenat definitivament fiscal general de l'Estat pel Consell de Ministres dijous que ve.

Anar al contingut