Agents de la policia local van arrencar la bandera de les mans dels regidors de Compromís (Instagram Compromís per València)

El PP es contradiu davant la croada de Vox contra la bandera LGTBIQ+ al País Valencià

Les Corts llueixen la insígnia amb el suport del PP mentre que la policia local de València va impedir que Compromís la desplegués al balcó de l'Ajuntament

RedaccióActualitzat

La bandera LGTBIQ+ llueix aquest divendres a la façana de les Corts Valencianes fruit de l'acord entre el PP, PSPV i Compromís, en una imatge que contrasta amb la decisió de l'alcaldessa de València, María José Català, també del PP, que s'ha negat a penjar-la a l'Ajuntament de la capital que governa conjuntament amb Vox.

Una contradicció i uns equilibris dels populars que s'expliquen per la pressió dels seus socis de Vox, que els últims dies han emprès una croada per intentar amagar la bandera de l'Orgull.

Mentre que dimecres Català va comparar el moviment LGTBIQ+ amb diverses malalties, assegurant --malgrat que és mentida-- que l'Ajuntament tampoc no penja banderes "el dia de l'ELA, de l'Alzheimer ni del càncer", aquest dimecres els els seus companys de partit s'han fotografiat amb la bandera de la façana de les Corts.

"La Comunitat Valenciana és terra de llibertat i estem molt orgullosos que ningú patrimonialitzi els desitjos i la llibertat dels valencians", ha afirmat el portaveu dels populars al parlament valencià a través de la xarxa X.

Malgrat que no s'ha fet cap acte institucional, davant de la bandera s'hi han fotografiat diversos diputats del PP acompanyats de la secretària d'Igualtat i Diversitat de la Generalitat valenciana, Asunción Quinzá, i el director general de Diversitat, Stephane Soriano.


La bandera és ben visible a la façana del Palau dels Borja tot i que la presidenta de la institució, que és de Vox, va intentar impedir-ho a través d'una proposta que va quedar rebutjada.

En el seu escrit, María de los Llanos Massó es referia a les ocasions en què el Tribunal Suprem s'ha posicionat respecte de les banderes que han d'onejar en edificis públics i sobre el principi d'objectivitat i neutralitat de les institucions.

Una situació semblant s'ha viscut a les Balears, on la bandera oneja a la façana per un acord del PP, el PSiB i Més, en contra de la voluntat del president Gabriel Le Senne, de Vox.

En aquest cas, la formació d'extrema dreta ha fet un pas més i ha demanat als tribunals que s'ordeni la retirada de la bandera.

La bandera llueix a la façana del Parlament Balear en contra de la voluntat del seu president (Europa Press)

Compromís desafia Català

Mentrestant, a l'Ajuntament de València, aquest és el primer any des del 2016 que la bandera LGTBIQ+ no llueix al balcó coincidint amb el Dia de l'Orgull, i per això els regidors de Compromís han desafiat l'alcaldessa.

Aquest dijous van intentar desplegar la bandera al balcó de l'Ajuntament i agents de la policia local els la van arrencar de les mans per impedir-ho, mentre que aquest divendres el mateix grup, i també del PSPV, han optat per desplegar les banderes a dins del ple.

Això ha provocat la ràpida reacció de l'extrema dreta, que ha demanat retirar les ensenyes, però fonts municipals expliquen que l'alcaldessa ha fet la consulta al secretari municipal i aquest ho ha descartat al·legant que el reglament prohibeix les pancartes i banderes als balcons, però "no diu res" sobre que siguin a les bancades dels regidors.

El portaveu de Vox a l'Ajuntament de València ha exigit la retirada de la bandera (EFE/Biel Aliño)

La distància entre les principals associacions LGTBIQ+ i les principals institucions valencianes s'ha fet cada vegada més gran. Tant és així que, per primera vegada, s'han organitzat dues marxes pels carrers de València: l'oficial, sense el suport de les associacions, i l'alternativa, organitzada pel col·lectiu Lambda amb el lema: "Pels nostres drets, Orgull i resistència".

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Extrema dretaPaís ValenciàVox
Anar al contingut