El portaveu municipal de Sabadell abandona el càrrec i acusa l'alcalde Maties Serracant d'estar "massa pendent del procés"

ACN Sabadell.-El primer tinent d'alcalde i líder de la formació Unitat pel Canvi (UpC) a Sabadell, Joan Berlanga, ha decidit renunciar a seguir sent el portaveu del govern municipal i acusa l'alcalde, Maties Serracant (Crida per Sabadell), d'estar "massa pendent de l'agenda del procés i de la seva projecció personal". Així ho ha apunta la formació en un comunicat, un any després de la reedició dels acords de govern que situaven a Serracant com a successor de Juli Fernàndez (ERC) i que establien la figura del portaveu del govern en Berlanga com a contraprestació.

Unitat pel Canvi assenyala directament els seus socis de govern en un comunicat, on d'entrada defensa la gestió feta per l'executiu des de 2015 amb la finalitat de combatre la llosa que asseguren que suposa l'herència del bustisme i les presumptes pràctiques de corrupció dutes a terme des de l'anterior govern. Tot i això, es mostra insatisfet amb les forces amb qui governa, ERC, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell, per no voles escoltar les seves peticions per fomentar la cohesió interna i per afeblir la força de la figura del portaveu. "Volem mostrar la nostra decepció pel paper dels alcaldes durant aquests tres anys, ja que no han treballat suficientment ni la cohesió interna ni la coherència de l'obra de govern en el seu conjunt", assenyalen. "Quan UpC vam fer alcalde a Serracant, confiàvem que donaria un nou impuls al funcionament del govern, però de moment no està sent així, en la nostra opinió, com pensàvem de l'alcalde anterior, es continua massa pendent de l'agenda del procés i de la seva projecció personal", afegeix el text.En aquest sentit, el partit indica que en els darrers mesos ha traslladat a l'alcalde i al govern la necessitat de "millorar alguns aspectes relacionats amb la coordinació i la cohesió del govern", petició que, apunten, no ha estat compartida. "Des d'UpC, creiem convenient renunciar a exercir al paper de portaveu de govern que venia fent fins ara el primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga", sentencia la formació.Ara per ara, ni l'executiu ni el propi alcalde s'han pronunciat al respecte.

Anar al contingut