Barcelona

El Parlament fa un pas més cap a la desconnexió exprés

La mesa de la cambra ha acceptat tramitar la petició de Junts pel Sí de crear una ponència per reformar el reglament de la cambra per a una eventual aprovació exprés de la llei de desconnexió

RedaccióActualitzat

Pas endavant cap a l'anomenada desconnexió exprés. La mesa del Parlament ha acceptat tramitar la petició de Junts pel Sí de crear una ponència per reformar el reglament de la cambra per a una eventual aprovació exprés de la llei de desconnexió

L'objectiu és substituir la legalitat espanyola actual per una nova legalitat catalana, preveient que el Tribunal Constitucional hi actuï en contra.

Tal com ha avançat Catalunya Ràdio, la mesa ho ha acordat amb l'aval dels serveis jurídics, i ho ha fet amb els vots majoritaris de Junts pel Sí. Ara, la reforma s'haurà de tramitar a través d'una ponència conjunta de tots els grups.

Ciutadans, el PSC, Catalunya Sí que es Pot i el Partit Popular hi estan en contra

El reglament actual només permet que una llei presentada pel govern es pugui tramitar per lectura única, però no ho permet en el cas que la registrin els grups parlamentaris. El grup socialista va presentar un escrit contra la decisió de la mesa d'admetre a tràmit de manera condicionada la reforma del reglament, i en va demanar un informe dels serveis jurídics.

Ara, segons ha avançat Catalunya Ràdio, aquest informe conclou que la mesa va actuar correctament en admetre a tràmit l'escrit de Junts pel Sí.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut