El Park Güell va rebre 4,4 milions de visitants el 2023 (ACN/Lluís Sibils)

El Park Güell deixarà de vendre entrades a les taquilles per reduir la massificació turística

L'Ajuntament també reforça els autobusos que porten al parc i allunya la parada de taxis de l'entrada principal

RedaccióActualitzat

Adeu a la venda física d'entrades al Park Güell. A partir de l'1 de juliol, ja no se'n podran adquirir a les taquilles i, per tant, els visitants que no n'hagin comprat per internet de manera anticipada, no podran entrar al parc.

Amb aquesta mesura, que forma part d'un paquet més ampli, l'Ajuntament de Barcelona vol reduir la pressió turística de la zona. El consistori pretén dissuadir que turistes i visitants sense entrada anticipada arribin al parc, omplint els autobusos que hi porten i generant cues als accessos.

S'estima que un 15% dels visitants del Park Güell encara compra els tiquets allà mateix, a les portes d'aquesta atracció.

A més, l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat altres mesures per millorar la mobilitat de l'àrea, una queixa històrica dels veïns de barris com la Salut, el Coll, el Carmel o Can Baró. Així, es reforçaran les línies 24 i V19, que darrerament han experimentat més afluència de viatgers després de l'eliminació a Google Maps del bus de barri 116. En aquest sentit, la primera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament i regidora de Gràcia, Laia Bonet, ha anunciat que es destinarà un autobús més a la línia 116.

Bonet ha justificat aquesta "mesura excepcional" per l'ús que en feien els visitants per pujar fins al Park Güell, per on el 2023 hi van passar 4,4 milions de persones. "Teníem disparades les validacions i estàvem veient que estava àmpliament ocupat pels visitants", ha afegit Bonet, que ha detallat que s'havien arribat a detectar fins a 3.000 validacions diàries. "Això no és normal en un bus de barri", ha conclòs.

En paral·lel, es destinarà un bus més cada dissabte i diumenge a la línia 24, i un bus cada dissabte i dos cada diumenge a la V19. També s'eliminarà la parada de taxis de la rambla Mercedes --molt propera a l'entrada principal i habitualment a vessar de turistes--, que es reubicarà a la carretera del Carmel, a l'altre costat del parc.

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut