Bilbao

El papa ordena un judici canònic contra un professor i una escola basca per abús sexual a un menor

El pontífex pren aquesta decisió després d'haver rebut una carta dels pares del menor en la qual li relataven els abusos de què va ser víctima el seu fill

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha demanat que s'instrueixi judici canònic contra el col·legi Gaztelueta, de la població biscaïna de Leioa, i un dels seus professors per un presumpte abús sexual, fa vuit anys, d'un alumne del centre que llavors tenia 12 anys. El pontífex pren aquesta decisió després d'haver rebut a finals de l'any passat una carta dels pares del menor en la qual li relataven els abusos de què va ser víctima el seu fill.

En una carta manuscrita enviada a la família de la víctima, el papa els transmet el seu suport, es compromet a investigar el cas i a obrir un judici canònic. L'assetjament al menor, que estudiava en aquesta escola de l'Opus Dei, hauria passat del 2008 al 2011. En aquell moment, els pares van decidir no denunciar-ho. De fet, la Fiscalia Superior del País Basc va obrir diligències d'investigació, però es van arxivar. Ara, que el noi ja és adult, ha decidit juntament amb la família presentar una querella criminal a un jutjat de Getxo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut