Gran expectació en el moment de col·locar les noves aspes (Reuters)

El Moulin Rouge recupera les aspes abans dels Jocs Olímpics, però encara no giren

Tot i que no són les definitives, la façana del cabaret es tornarà a omplir de llums i color

RedaccióActualitzat

El Moulin Rouge de París ja ha recuperat les aspes que es van enfonsar la nit del 25 d'abril. Per col·locar-les a lloc, ha calgut posar a treballar una grua de grans dimensions.

Les anteriors aspes van caure per un motiu desconegut. Ara se n'han col·locat unes que no seran les definitives, però permetran que l'emblemàtic cabaret parisenc, que enguany celebra el 135è aniversari, recuperi l'estat habitual abans que la ciutat inauguri els Jocs Olímpics.

Les quatre aspes vermelles són una barreja d'alumini i d'acer i s'han instal·lat una rere l'altra durant un matí al capdamunt del turó de Montmartre, al cor del barri parisenc de Pigalle.

El muntatge provisional --el definitiu encara no té data d'instal·lació-- no permet fer girar les aspes del molí, però sí que l'edifici tingui un aspecte immillorable en el moment que hi passi la flama olímpica el 15 de juliol. 

 

Ara, segons els propietaris, encara caldran quatre dies per fixar les aspes i acoblar-hi les línies i connexions elèctriques, i quatre dies més per retirar la maquinària i les bastides de treball.  

A part de les aspes, a finals d'abril també van caure de la façana les lletres M, O i U del nom de l'emblemàtic establiment, que també seran restituïdes.

La direcció del temple del cancan ha promès una gran festa el 5 de juliol al vespre per celebrar la recomposició de la mítica façana.

 
Anar al contingut