El millor vermut del món és del Pla d'Urgell: els World Drinks Awards en premien un de Bell-lloc

Els vermuts Rosat 2024 i Blanc 2023 dels urgellencs Marnuthem, els millors del món en la categoria de vermut

Carolina Gili Francès / Clara Pàmies CodinaActualitzat

L'organització dels World Drinks Awards ha premiat per segona vegada un jove projecte nascut a Bell-lloc d'Urgell. Els vermuts Rosat 2024 i Blanc 2023 de la marca Marnuthem han estat guardonats pels World Vermouth Awards com els millors del món en les categories semidolç i semisec, respectivament.

Els World Vermouth Awards són uns premis globals, reconeguts internacionalment, que distingeixen i promouen el millor vermut entre els consumidors i el comerç de tot el món.

Un viatge a La Rioja va canviar la vida a Marc Cuenca i Núria Sánchez, dos veïns de Bell-lloc d'Urgell que el 2018 van crear la seva pròpia marca de vermut.

"La meva dona em va regalar aquell viatge. Cap dels dos no teníem cap relació amb el vi", explica Marc Cuenca, granger de professió. "Ha estat un somni que ha acabat eclosionant", afegeix. I és que d'una afició n'ha sortit una passió.

Així és com va néixer Marnuthem. El nom del vermut és inventat, explica el seu creador:

"Vol dir matrimoni, la unió de dues persones. És la unió dels noms de Marc, Núria, 'vermut' i 'hem fet'"

Primer pla d'una copa on s'hi diposita vermut per ser tastat
És la segona vegada que l'organització dels World Drinks Awards premia Marnuthem, un projecte nascut a Bell-lloc d'Urgell (3Cat)

Agafar com a base un vi Costers del Segre és un dels trets que caracteritzen el millor vermut del món. De les vinyes d'un viticultor de Tàrrega en surt la garnatxa negra amb què Marc Cuenca i Núria Sánchez han elaborat el millor vermut rosat semidolç, segons els World Vermouth Awards que es concedeixen cada any a Londres. L'altre vermut premiat l'any passat, l'any 2023, és un vermut blanc.

Els seus vermuts són vínics, molt semblants al vi blanc o rosat. I és que "se serveixen sense gel, sense oliva, sense taronja i sense llimona. Sol, fresc de nevera, perquè així s'obté la seva màxima expressió", diu Cuenca. Són vermuts nascuts d'un somni que camina decidit cap al futur.

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut