Dos exemplars del "Diari de Sabadell"
Dos exemplars del "Diari de Sabadell"
Sabadell

El "Diari de Sabadell" se salva del tancament

Actualitzat

Aquest dijous Sant havia de ser l'últim dia del "Diari de Sabadell". Però finalment, després de molts anys d'història, dos empresaris obren ara una nova etapa.

41 anys després de la seva refundació, el periòdic se salva del tancament anunciat gràcies a un projecte empresarial local. Un dels socis i conseller delegat és Marc Basté.

"A nivell editorial hem de recuperar la rellevància, hem de deixar de ser una mica notaris de plens de l'Ajuntament, per dir-ho així, i hem de donar un pas endavant."

L'altre soci és l'economista Leo Torrecilla.

"Jo vull digitalització, vull poder comprar una notícia a 10 cèntims o un diari a un preu actual."

Marc Basté també té clara en quina direcció cal anar.

"El paper és la palanca necessària, complirà un servei molt específic al costat de la web, al costat del mòbil, de la tablet, dels newsletters."

Per Torrecilla, la clau és continuar sent una publicació local.

"Hi ha coses que intentarem continuar, com, per exemple, estar al centre de Sabadell per donar el servei a la persona de Sabadell, que pugui venir a la redacció.''

Leo Torrecilla i Marc Basté

Hauran de trobar un altre local, perquè l'immoble on encara hi ha la redacció, al número 37 del carrer Sant Quirze, es podria vendre per 1 milió i mig d'euros.

Ni l'encara administrador del diari, Ramon Rodríguez, ni els divuit treballadors afectats han volgut fer declaracions. Però en una entrevista a Ràdio Sabadell, lamentava la decisió de tancar i l'atribuïa a la crisi que viu la ciutat.

A l'arxiu històric es poden consultar exemplars del diari des dels orígens. L'any 42 era un butlletí de la Falange que elogiava el dictador. A la Transició, el diari va ser refundat i es va catalanitzar. Amb el canvi de segle, s'arriba al màxim benefici gràcies a les pàgines plenes de publicitat.

El periodista Antonio Santamaría va treballar 20 anys al diari:

"En l'època del Bustos, l'exalcalde de Sabadell, hi havia gent que comptava les vegades que sortia la foto del Bustos. En un exemplar del "Diari de Sabadell" podies comptar set o vuit Bustos."

Amb la crisi van arribar les reduccions de salaris i jornades, el diari es va aprimar i va passar a tres edicions, els dimarts, dijous i dissabtes. Amb el canvi de propietat, s'inicia un nou capítol en la història del diari.

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut