Pedro Almodòvar i Tilda Swinton durant el rodatge de "La voz humana" (El deseo)
Pedro Almodòvar i Tilda Swinton durant el rodatge de "La voz humana" (El deseo)

El curt d'Almodóvar en anglès i protagonitzat per Tilda Swinton arriba als cinemes

És el curtmetratge amb més distribució de la història a Espanya: s'exhibeix en més d'un centenar de sales

RedaccióActualitzat

Inspirat en l'obra de Jean Cocteau, el curtmetratge "La voz  humana", de Pedro Almodóvar, és el primer treball del director manxec en llengua anglesa. Aquest dimecres ha arribat als cinemes.

S'estrena a 111 sales, una distribució rècord a Espanya, tenint en compte que es tracta d'un curtmetratge.

El protagonitza l'actriu Tilda Swinton, que veu passar les hores i els dies al costat de les maletes que el seu examant ha de recollir.

 

 

Cocteau va escriure el monòleg per a Edith Piaf. Ara, Tilda Swinton és la protagonista absoluta en el que representa un diàleg per iphone amb l'amant que l'ha abandonat i a qui no sentim mai. Els precs, les justificacions i les mentides d'ella fan imaginar el que es diu a l'altre costat de la línia.

El curt es va rodar en una nau industrial a Madrid en plena desescalada.

"La voz humana" és el curtmetratge amb més distribució de la història a Espanya i s'exhibeix a un preu reduït en consonància amb la llargada de l'obra.

Almodóvar s'ha mostrat preocupat per la situació de l'audiovisual enmig de la pandèmia de coronavirus que podria accelerar una possible desaparició de les sales de cinema. "Això és un problema enorme", ha dit. "La gent ha vist ficció, però a casa, i això crea una inercia que no s'ha trencat. Fa la impressió que les sales estan condemnades a desaparèixer abans del que es preveia", lamenta.

Ell es confessa "molt militant" de la pantalla gran i assegura que lluitarà perquè les sales "continuïn existint". Per això, se sent satisfet, diu, d'haver estrenat el curt "La voz humana" als cinemes.

Al director de pel·lícules com "Dolor i glòria", "Hable con ella" o "Todo sobre mi madre" li sembla perillós que amb les plataformes tipus Netflix o HBO el cinema "acabi per tenir un aire televisiu".

Defensa que les sèries estan fetes amb mitjans i llibertat, "però si hi ha pel·lícules que estan pensades només per a la seva exhibició a la televisió, la narrativa no és cinematogràfica i pot ser un perill imminent".

 

 

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut