Dusminguet reapareix a les Borges Blanques 20 anys després de la retirada

Cançons com "Sonajeros", "Rumbeta bona", "Marihuana" o "El teu amor" han tornat a sonar en un concert per commemorar el 30è aniversari de l'emblemàtica sala Slàvia

Redacció/ACNActualitzat

Quan fa 20 anys que es van acomiadar dels escenaris, els Dusminguet han tornat a actuar aquest dissabte a la nit. Ho han fet al recinte de l'Hort del Rabasser de les Borges Blanques, en un concert per commemorar el 30è aniversari de l'emblemàtica sala Slàvia.

El trio de la Garriga s'ha retrobat amb un públic entregat, amb el qual ha fet un viatge en el temps per recordar les lletres de cançons que ja formen part de la cultura popular, com "Sonajeros", "Rumbeta bona", "Marihuana" o "El teu amor".

A finals dels anys 90 i principis dels 2000, el conjunt format per Joan Garriga, Martí Vilardebò i Dani Portavella va ser un dels grups més rellevants de l'escena musical catalana. L'any 2004 es van acomiadar dels escenaris.

Nostàlgics de la música dels Dusminguet han omplert de gom a gom l'Hort del Rabasser per reviure els ritmes del conjunt de la Garriga. El bateria, Martí Vilardebò, ha explicat que "no ha estat difícil tornar als assajos".

Vint anys després de retirar-se dels escenaris, Dusminguet ha reaparegut a Les Borges Blanques
Vint anys després de retirar-se dels escenaris, Dusminguet ha reaparegut a les Borges Blanques (ACN/Alba Mor)


"La millor excusa que podríem trobar"

Al llarg de 30 anys, la cafeteria Slàvia ha organitzat més de 2.000 concerts d'artistes tan rellevants com Manu Chao, Oques Grasses, Ferran Palau, Paco Ibánez, Pau Riba o Marina Rossell.

El propietari de l'Slàvia, Albert Tarrats, va demanar als Dusminguet que es tornessin a unir i el grup de la Garriga va decidir que era "la millor excusa que podríem trobar", segons ha destacat Joan Garriga:

"Són els 30 anys de l'Slàvia, que és un gran local que ha fet moltes coses positives per a la cultura d'aquest país i per als músics d'aquest país i que ens ha fet sentir com a casa. Davant la seva petició que mai havia vist Dusminguet tocar en directe, vam pensar que era una bona ocasió per tornar-nos a trobar."

El guitarrista Dani Portavella, durant el concert a Les Borges Blanques
El guitarrista Dani Portavella, durant el concert a les Borges Blanques (ACN/Alba Mor)

 

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut