Lloc on s'ha produït l'incident amb els Mossos treballant
Ha passat al barri de la Font de la Pólvora de Girona (ACN/Gerard Vilà/Ariadna Reche)

Dos morts en una baralla entre clans amb un tiroteig al barri gironí de la Font de la Pólvora

L'Ajuntament de Girona decreta dos dies de dol, convoca una reunió de la Junta Local de Seguretat i anuncia intervencions socials i comunitàries al barri

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra continuen investigant la baralla de la nit de Sant Joan al barri de la Font de la Pólvora de Girona que va acabar amb dues persones mortes a trets.

Mentrestant, l'Ajuntament ha decretat dos dies de dol per aquest dimarts i dimecres, i ha convocat la Junta Local de Seguretat per aquesta mateixa setmana. Aquest dimarts també es farà un minut de silenci a les 12.00 a la plaça del Vi.

Una discussió entre dos clans enfrontats va posar fi a la vida d'una dona de 44 anys i un home de 48, i en va ferir dues més, una de les quals un menor que es recupera a l'hospital. S'investiga si el detonant hauria estat una qüestió relacionada amb el tràfic de drogues i, a hores d'ara, el cas es manté sota secret de sumari.

L'incident va començar amb una baralla entre dues dones al mig del carrer i almenys el marit d'una d'elles hauria disparat una arma llarga amb una ràfega des d'un vehicle. Els Mossos continuen buscant els autors de l'agressió, que van fugir del barri juntament amb la seva família.

Mentrestant, aquest dilluns amics i familiars de les víctimes han irromput per la força a casa seva i n'han destrossat tot el mobiliari. La policia manté un dispositiu de seguretat per vigilar la zona.

També hi ha presència policial a l'Hospital Josep Trueta, on s'apleguen desenes de familiars i amics dels ferits que hi estan ingressats. El centre ha recuperat aquest dilluns la normalitat després que la nit de Sant Joan desenes de persones van intentar accedir per la força a l'àrea d'Urgències del centre hospitalari.

El moment el va compartir a les xarxes el sindicat de Mossos SAP-Fepol:

 

L'Ajuntament decreta 2 dies de dol i anuncia intervencions al barri

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha condemnat els fets i ha traslladat el condol a familiars i coneguts de les víctimes, en un missatge publicat al seu perfil oficial a X.

Aquest dilluns a la tarda, Salellas ha comparegut per demanar "serenor" i "calma" a la ciutadania davant d'uns fets "excepcionals i que no són habituals".

L'alcalde ha avançat que l'Ajuntament decretarà 2 dies de dol per aquest dimarts i dimecres, i que convocarà una Junta Local de Seguretat per aquesta mateixa setmana.

Salellas ha explicat que hi convidarà la Conselleria d'Interior i també la subdelegació del govern espanyol a Girona perquè els cossos de seguretat de l'Estat també tenen competències en el narcotràfic.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha qualificat "d'inacceptables" els fets produïts a la Font de la Pólvora (3Cat)

En aquest sentit, l'alcalde ha detallat que aposten per fer un acompanyament integral, psicològic i social en un barri on ha admès que hi ha "moltes mancances" i on "una part minoritària" de veïns es dediquen al tràfic de drogues. Una qüestió que ha dit que també volen abordar des d'una perspectiva social, educativa i comunitària.

Lluc Salellas ha explicat que ja hi ha convocades trobades a nivell municipal i amb la Generalitat per abordar quines intervencions poden fer-se al barri perquè fets com aquests no es tornin a repetir.

L'Ajuntament ha convocat un minut de silenci per aquest dimarts a les 12.00 a la plaça del Vi en record de les víctimes. Una d'elles era treballadora municipal al centre d'acollida La Sopa, al barri vell de Girona, des de fa més de quinze anys.

Per la seva banda, el sindicat SIP-FEPOL ha denunciat que situacions violentes com la de Girona són cada cop més habituals i ha demanat més mitjans a les administracions. L'entitat considera que falten recursos i critica que només s'hagi explorat un model policial de proximitat.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut