Agent de la unitat de ciberdelinqüència de la Policia Nacional
El jove va usurpar la identitat d'un noi de Barcelona (Policia Nacional)

Detingut un menor per una vintena d'extorsions sexuals a les xarxes suplantant un altre noi

El depredador sexual, arrestat a Catalunya, hauria assetjat joves de tot l'estat, la majoria menors

La Policia Nacional ha detingut a Catalunya un depredador sexual que assetjava més de vint joves a través de les xarxes socials.

L'investigat va suplantar la identitat d'un jove de Barcelona, a qui va sostreure les seves fotografies de les xarxes per fer-les servir en els perfils amb què operava.

El detingut contactava amb les víctimes a través d'una coneguda xarxa social, els demanava imatges de contingut sexual i després les extorsionava sexualment en una altra plataforma.

Tant l'assetjador com la majoria de les víctimes eren menors.

El detingut, que ha ingressat en un centre de menors de manera cautelar, sol·licitava, a més, a diferents persones que s'obrissin perfils a les xarxes en nom seu, perquè les plataformes ja no li permetien crear-ne més.

 

Una vintena de denúncies per tot l'estat

La investigació va començar arran de 22 denúncies d'assetjament sexual a menors a la xarxa en diferents punts de l'estat (Oviedo, Barcelona, Palència, Madrid, Palma, Torrejón de Ardoz i Granada).

 

En un primer moment, les investigacions es van centrar en un jove de Barcelona, la foto del qual apareixia als perfils. Però la policia va acreditar la innocència del noi després de comprovar que algú li havia usurpat la identitat.

Finalment, malgrat la dificultat --pels diversos perfils amb què operava--, els investigadors experts en ciberdelinqüència van concloure que hi havia una única autoria i van aconseguir acotar la recerca del detingut per les semblances en el modus operandi i per la coincidència d'algunes adreces IP, situades en dos domicilis separats per pocs quilòmetres.

Consells de la Policia Nacional als menors:

► No confiar en la identitat de les persones amb qui xateges o jugues a la xarxa. No tothom és qui diu ser

► No enviïs imatges de contingut sexual a desconeguts, encara que prometin que les eliminaran

► Si et sents amenaçat o assetjat per algú a internet, digues-ho als pares

► No et sentis culpable ni avergonyit si has estat víctima d'aquest delicte

 

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Policia Nacional
Anar al contingut