Tres detinguts per l'agressió transfòbica a una dona a l'Hospitalet de Llobregat
Bandera LGTBI i bandera del col·lectiu transsexual (Europa Press)

Demanen presó per a l'acusat d'una agressió homòfoba i el vigilant que la va permetre

La víctima venia de la manifestació de l'Orgull LGTBI a Barcelona i va ser vexada i amenaçada per un altre client del restaurant per la roba que duia

ACNActualitzat

La Fiscalia demana un any i mig de presó per a un home que va insultar, vexar i agredir una persona en un restaurant de menjar ràpid de Barcelona el Dia de l'Orgull LGTBI del 2019. A més, demana nou mesos de presó per al vigilant de seguretat del restaurant que va presenciar l'agressió i no va fer res per impedir-la, a més de la seva inhabilitació per a aquesta professió.

La víctima venia de la manifestació en celebració del Dia de l'Orgull LGTBI, i l'agressor li va recriminar la seva vestimenta i la seva orientació sexual, a més d'amenaçar-lo i empentar-lo.

Segons el fiscal, cap a un quart d'una de la matinada del 28 de juny del 2019, Dia de l'Orgull LGTBI, un home que havia participat en els actes del pregó d'aquesta jornada a la plaça Universitat de Barcelona va anar a un restaurant de menjar ràpid.

Mentre escollia el menjar a les màquines autoservei, un altre client, J.M.S.G., d'origen espanyol i amb multitud d'antecedents, alguns dels quals per violència, es va aixecar de la seva taula, es va dirigir a la víctima per l'esquena i el va increpar de forma "agressiva", tot i que no el coneixia de res.


"Et donaré una hòstia que et trauré la mariconeria"

Sense cap discussió o enfrontament previ, i de forma "gratuïta", va recriminar a l'home la seva forma de vestir i la seva orientació sexual i el va vexar públicament. "Tapa't, que fas vergonya aliena i hi ha nens", "després ens escandalitzem per les dones que són violades i mortes per vestir provocatives i tu ets un exemple del que et pot passar", li va dir.

A més, el va amenaçar: "Millor que portis guardaespatlles, perquè ara quan surtis et donaré una hòstia que et trauré la mariconeria", "anem fora del local que et faré hetero a hòsties, avui és el dia de les hòsties, vols veure com te les dono?".

L'agressor va donar una empenta a la víctima, que es va donar un cop amb la màquina dispensadora mentre l'agressor continuava cridant-li per la roba que vestia.

Inacció del vigilant de seguretat

Es dona la circumstància que els fets van ser presenciats per un vigilant de seguretat de l'establiment, D.J.T., vigilant de seguretat amb antecedents penals. Tot i que coneixia el caràcter altament conflictiu de l'agressor perquè havia tingut problemes amb altres clients abans i coneixia el tipus de persones amb qui es relacionava, va seguir "inactiu" malgrat els insults i l'empenta de l'agressor a la víctima.

Només va avisar, temps després, els Mossos d'Esquadra per dir que dos clients s'estaven amenaçant entre ells. Mesos després el jutge va prohibir al vigilant de seguretat apropar-se a la víctima i comunicar-s'hi.

Per tot això, el fiscal demana un any i mig de presó per a J.M.S.G., 3.240 euros de multa, cinc anys d'inhabilitació per treballar en l'àmbit docent, esportiu o de temps lliure, i prohibició d'acostar-se a la víctima i comunicar-s'hi durant cinc anys.

Per al vigilant de seguretat, el ministeri públic demana nou mesos de presó, nou d'inhabilitació com a vigilant de seguretat, 3.240 euros de multa i cinc anys d'inhabilitació per a professió educativa, esportiva o de lleure. Entre tots dos hauran de pagar 2.000 euros a la víctima.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Homofòbia
Anar al contingut