De Tarradellas al missatge de fons: les claus del primer discurs de Salvador Illa per la Diada
El discurs d'Illa ha durat uns 5 minuts (3Cat)
ANÀLISI

De Tarradellas al missatge de fons: les claus del primer discurs de Salvador Illa per la Diada

El president s'ha adreçat als ciutadans des del Palau de la Generalitat buscant la màxima institucionalitat

Actualitzat

El primer missatge de la Diada de Salvador Illa dona algunes pistes sobre a quines coses vol donar importància el nou president de la Generalitat.

Primer, amb les formes: recuperant el Palau de la Generalitat com a escenari, buscant la màxima institucionalitat, amb la senyera al darrere i sota l'esguard del president Tarradellas, el referent que sempre busca Illa i que agrada al seu equip per la seva capacitat de diàleg i perseverança.

I, en segon lloc, amb el missatge de fons: la millora dels serveis públics com a manera de fer progressar el país, però també, i especialment, de combatre els discursos de l'extrema dreta. Aquests discursos preocupen des de fa temps el president Illa, que creu que cal desmuntar-los amb arguments.

Millorar la seguretat als barris, les escoles o la sanitat pública. I un discurs integrador. Si Jordi Pujol va escriure que és català qui viu i treballa a Catalunya, ara Salvador Illa ho reformula i diu que és català tothom que ve a millorar Catalunya.

El nou govern no ha volgut fer canvis en la manera com els últims anys s'ha celebrat la Diada nacional de Catalunya. Ofrenes al matí i acte institucional a la nit a les fonts de Montjuïc, amb un muntatge que l'anterior govern ja havia encarregat.

On el govern no serà, a diferència dels darrers anys amb governs independentistes, és als actes polítics que organitza Òmnium i a la manifestació que, amb l'ANC i altres entitats, es fa cada Onze de Setembre a la tarda.

Serà el termòmetre d'un independentisme que, si més no, en l'àmbit dels partits hi arriba dividit i a l'oposició.

ARXIVAT A:
11SSalvador Illa
Anar al contingut