De Meg Ryan als grans festivals: 17 cites culturals per a l'últim trimestre del curs

Festivals, concerts i espectacles que omplen l'agenda cultural fins a Sant Joan

Actualitzat

BCN Film Fest: del 18 al 26 d'abril

La dona de l'orgasme més famós de Hollywwod, Meg Ryan, visitarà el BCN Film Fest aprofitant que presenta una nova comèdia romàntica que també ha dirigit ella mateixa: "Lo que sucede después".

El certamen oferirà 69 títols, entre els quals les noves pel·lícules de Richard Linklater, Quentin Dupieux, Michel Franco o Monia Chokri.


D'A Film Festival: del 4 al 14 d'abril

Abans -que no després- del BCN Film Fest, hi haurà el festival D'A, dedicat al cinema d'autor. Obrirà el foc la pel·lícula codirigida per Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez sobre el grup d'indie rock de Granada Los Planetas, "Segundo premio", premiada recentment al Festival de Màlaga. La coproducció catalana "Nina", d'Andrea Jaurrieta, tancarà la catorzena edició del festival. 


FIC-CAT, festival de cinema en català: de l'1 al 8 de juny

"Societat negra", l'última pel·lícula de Ramon Térmens, obrirà la setzena edició del FIC-CAT de cinema en català, a Roda de Berà.


Festival Strenes: del 5 d'abril al 5 de maig

La banda sonora de la primavera tindrà el segell del festival Strenes, a Girona. A la primera nit, en escenaris diferents, Paula Valls i Ginestà. També s'hi podran veure en directe propostes com les d'Oques Grasses, La Ludwig Band, The Tyets, Figa Flawas, Guillem Gisbert, Xarim Aresté o Russian Red, entre d'altres.

El públic de l'Strenes, llançant serpentines (ACN/Gaspar Morer/Strenes)

Biennal d'Art de Venècia: del 20 d'abril al 24 de novembre

El pavelló català de la Biennal d'Art de Venècia també tindrà banda sonora pròpia: l'artista i cineasta barceloní establert a París Carlos Casas ha capturat els sons de les espècies animals que viuen als parcs naturals de Catalunya --com ara abelles, ratpenats o serps-- per fer-ne una instal·lació artística, "Bestiari"


Sant Jordi: 23 d'abril

Com cada any, una data marcada amb vermell al calendari, el 23 d'abril: tothom qui vulgui podrà trobar el seu llibre, un títol que sembli escrit talment a mida.

una parada de llibres
Les parades de la Rambla de Barcelona, un clàssic de la jornada (Europa Press/Lorena Sopêna)

"Connectem. 40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio": Disseny Hub Barcelona, del 21 de maig al 25 d'agost

I més números: 40 anys. Els de TV3 i Catalunya Ràdio es commemoraran amb una exposició al Disseny Hub Barcelona. Aquesta mostra relata i celebra la història de tots dos mitjans. Descriu, a més a més, el present del 3Cat i proposa una mirada de futur sobre els mitjans de comunicació públics en català.

El primer logotip de TV3

40 anys del MNACTEC: portes obertes, 13 i 14 d'abril

També celebra quatre dècades, amb un programa d'activitats complementàries, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa. S'oferiran portes obertes, un concert de Lildami, un espectacle de drons i un escape room.


Primavera Sound: del 29 de maig al 2 de juny

Abans de l'esclat de l'estiu, els primers grans festivals de la temporada: a finals de maig arriba el Primavera Sound, enguany amb caps de cartell com Pulp, Lana del Rey, SZA, PJ Harvey o The National.


Sónar Barcelona: del 13 al 15 de juny

I pocs dies després arriba el Sónar. Pel festival de música electrònica hi passaran artistes com Laurent Garnier, Richie Hawtin, Paul Kalkbrenner, Sevdaliza, Kittin o Adriatique, entre molts d'altres.

Una de les sessions del festival Sónar 2023
Una de les sessions del festival Sónar 2023 (Sónar)

Fira de Titelles de Lleida: del 2 al 5 de maig

En el terreny de les arts escèniques, clàssics com la Fira de Titelles de Lleida o l'agradable sensació d'estar d'acord, ni que sigui per un dia, amb aquells que mouen els fils.

Més de 300 professionals de les arts escèniques de 33 companyies nacionals i internacionals participaran a la 35a edició de la Fira. La programació, que enguany s'allargarà quatre dies, preveu 33 espectacles en 22 espais diferents de la capital del Segrià.


Festival Sismògraf i Sismodansa: del 18 al 30 d'abril / Fira de Circ Trapezi: del 8 al 12 de maig

El festival que detecta el moviment es fa a Olot i es diu Sismògraf, o com l'art i el paisatge es fusionen. O la 28a edició del Trapezi de Reus, o els equilibris impossibles del circ. La fira del circ de Catalunya.

L'espectacle "Cratera", un dels que es podrà veure al Sismògraf d'Olot d'aquest any (ACN/Estelle Valente/Sismògraf d'Olot)

"Els criminals": Sala Gran del TNC, del 18 d'abril al 25 de maig / Jauría": Teatre Romea, del 4 d'abril al 5 de maig

També esperem amb expectació "Els criminals", a la Sala Gran del TNC, amb direcció de Jordi Prat i Coll, o, al Romea, després de fer gira, "Jauría", de Jordi Casanovas, una peça a partir del judici a La Manada, amb un repartiment de primera.


Andrea Bocelli: Palau Sant Jordi, 30 d'abril i 1 de maig / Bruce Springsteen: Estadi Olímpic de Barcelona, 20 i 22 de juny

Al capítol dels grans concerts, rebrem la visita de figures musicalment dispars, com l'italià Andrea Boccelli i, novament, repetint curs, ell, el Boss: el 20 i 22 de juny tornarà a omplir l'Estadi Olímipic de Barcelona.

I llavors arribarà l'estiu i això ja serà tota una altra història.

ARXIVAT A:
LiteraturaCinemaTeatreMúsicaArt
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut