Keir Starmer coneix el resultat electoral al costat d'un altre candidat disfressat d'Elmo (Reuters/Claudia Greco)

De l'L de Sunak a l'Elmo de Starmer: els candidats més friquis de les eleccions al Regne Unit

Durant la nit electoral també van fer acte de presència candidats com el comte Binface o Mister Brunch

RedaccióActualitzat

Les eleccions al Regne Unit han deixat una imatge que ha fet la volta el món: el fins ara primer ministre Rishi Sunak adreçant-se als ciutadans després de la desfeta del Partit Conservador amb un home al darrere que mostrava un cartell amb una lletra L, en referència a la paraula anglesa "loser" (en català, perdedor).

Rishi Sunak compareix durant la nit electoral, mentre al darrere hi ha el youtuber Niko Omilana amb el cartell de la lletra L (Reuters/Temilade Adelaja)

Però la persona que duia el cartell i que s'ha mantingut rere Sunak durant tota la compareixença no era un espontani, sinó que era un altre candidat present a l'escenari per saber els resultats a la seva circumscripció. Això passa perquè al Regne Unit el recompte de vots s'anuncia amb tots els candidats presents al lloc on s'han presentat, i els partits no es reuneixen a les seves seus com passa aquí cada nit electoral.

L'home que aguantava el cartell contra Sunak és Niko Omilana, un youtuber que es dedica a fer bromes a internet. A les seves xarxes socials --que compten amb 7,5 milions de seguidors--, l'influencer es va pronunciar més tard amb un missatge contra l'exprimer ministre: "Aguanta aquesta L, Rishi. El teu temps ha acabat." També hi havia un altre aspirant amb un titella.

Rishi Sunak i els candidats del cartell de la lletra L i del titella durant la nit electoral (Reuters/Darren Staples)

Omilana va poder accedir a l'escenari com a candidat, on va conèixer que l'havien votat 160 persones. Més tard, mentre Sunak parlava i ell aguantava el cartell, el càmera va intentar, sense èxit, treure'l de l'enquadrament. Però no ho va aconseguir, i la imatge ja és una de les més virals de la jornada electoral britànica.

Si a Sunak li va tocar el rebre amb Niko Omilana, el guanyador de les eleccions i nou primer ministre, Keir Starmer, celebrava la victòria incontestable del Partit Laborista acompanyat d'uns altres dos personatges igualment sorprenents. Al seu costat hi havia un candidat disfressat d'Elmo, un dels populars protagonistes de Barri Sèsam, i un home amb un barret gegant i una ploma groga.

Keir Starmer, acompanyat de l'Elmo i l'home del barret (Reuters/Claudia Greco)

Entre la resta de candidats que han cridat l'atenció per la seva extravagància hi ha personatges com el comte Binface (cara de paperera), que compartia circumscripció amb Sunak i encarna el comediant anglès Jonathan David Harvey, o Mister Brunch, que va optar per una màscara amb la imatge dos ous ferrats, un plat de "baked beans" i una salsitxa a manera de bigoti.

El comte Binface, candidat a les eleccions (Reuters/Toby Melville)

 

 

ARXIVAT A:
EleccionsViral Regne UnitRishi Sunak
Anar al contingut