L'acusat, durant el judici a l'Audiència de Girona
L'acusat, durant el judici a l'Audiència de Girona (ACN/Marina López)

Condemnat a gairebé 19 anys de presó el fill que va matar la mare a Ripoll fa tres anys

El noi, que tenia 19 anys quan va cometre el matricidi, va ser declarat culpable d'assassinat i tinença il·lícita d'armes

L'Audiència de Girona ha condemnat a 18 anys i 11 mesos de presó el fill que va matar la mare a Ripoll l'octubre del 2021.

La sentència recull el veredicte del jurat popular, que va declarar l'acusat culpable dels delictes d'assassinat amb l'agreujant de parentiu i tinença il·lícita d'armes. El fill tenia 19 anys en el moment dels fets.

Segons el jurat, el jove va atacar la mare a traïció, sense que pogués defensar-se, però va tenir en compte, com a atenuant, que en el moment del crim "tenia disminuïdes les facultats intel·lectives i volitives" per la confluència de les patologies mentals que patia i el consum habitual d'alcohol i drogues.

Després d'atacar la mare, que va intentar fugir però no va poder sortir del pis, i quan encara estava mal ferida, el fill va despertar un amic seu, que s'havia quedat a dormir al pis, i li va dir que acabava d'apunyalar la mare i que marxés si no volia ser el següent. Després va fugir i es va emboscar fins que els Mossos el van detenir l'endemà.

Pla general de la concentració de rebuig a Ripoll amb els assistents i al fons les autoritats l'1 de novembre del 2021. (Horitzontal)
Minut de silenci per condemnar l'assassinat a Ripoll, l'1 de novembre del 2021 (ACN/Lourdes Casademont)

A més de la pena de presó, el jutge també li imposa cinc anys de llibertat vigilada quan hagi complert la condemna, i li prohibeix acostar-se a menys de 500 metres dels seus familiars durant 6 anys, a més de 75.000 euros d'indemnització als seus familiars.

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclista
Anar al contingut