Aeri, així es juga al primer videojoc del 324.cat
Aeri, així es juga al primer videojoc del 324.cat

Com es juga al primer videojoc del 324.cat, un passatemps per mantenir-se informat

El primer videojoc del portal informatiu de 3Cat és una proposta per generar interès en l'actualitat i informar "de forma divertida"

Toni Noguera MartínezActualitzat

Un avió de paper que vola per la pantalla del mòbil caça paraules fins a formar un dels titulars destacats del dia.

És una de les últimes propostes del 324.cat per generar interès en l'actualitat i mantenir les persones informades "de forma divertida".

El portal informatiu de 3Cat entra en el món del casual gaming i s'estrena amb el seu primer joc, Aeri, un passatemps dirigit a persones que juguen de forma esporàdica.

El joc, gratuït, no s'ha de descarregar ni instal·lar i funciona amb qualsevol dispositiu mòbil amb accés a internet des de l'enllaç 324.cat/aeri

Fotograma d'una partida del primer joc del 324, Aeri
Fotograma d'una partida del primer joc del 324, Aeri (3Cat)

Com es juga a Aeri?

"Aeri" és un joc pensat especialment per a telèfons mòbils i tauletes que es juga fent moure el dit per qualsevol part de la pantalla per controlar un petit avió de paper.  

L'objectiu és fer que l'avió connecti les paraules que sobrevolen la pantalla per formar els titulars de la llista de les 20 notícies més visitades de les darreres 12 hores al 324.cat. 

Una paraula darrere una altra, hem d'aconseguir dirigir correctament l'avió perquè les capturi en l'ordre correcte. Si ens equivoquem, la paraula quedarà de color vermell i haurem de tocar la icona de la paperera per eliminar-la.

Aeri, així es juga al primer videojoc del 324.cat
La pantalla d'instruccions del joc "Aeri", el primer videojoc del 324.cat (3Cat)

Cada nou terme atrapat s'enganxa a l'avió i voleia darrere seu en forma de carrusel de pancartes publicitàries, fins a completar el titular.

Un cop completada la frase, s'obre una nova possibilitat: prémer l'enllaç per accedir a la notícia i coneixe'n tots els detalls al portal 324.cat.

Tant l'estètica del joc com la seva jugabilitat i característiques indiquen que, tot i ser apte per a tots els públics, està dissenyat per a adults que no juguen de forma habitual. De fet, no compta amb marcador de puntuació ni control del temps "per a facilitar l'obertura a públics no videojugadors".

Aeri té un "mode dia" i un "mode nit" que fan la interfície més clara o més fosca, depenent del moment del dia, per ajudar a descansar la vista. L'usuari també ho pot configurar manualment en qualsevol moment de la partida, en prémer el botó de pausa.

Per accedir al joc Aeri, és possible escriure l'URL 324.cat/aeri a qualsevol navegador, fer clic a l'enllaç o buscar-lo en el menú "Seccions" del portal de notícies. 
 

Un joc fruit dels Premis Ludi

Aeri ha comptat amb la col·laboració de l'equip guanyador de la primera edició dels Premis Ludi en la categoria de Màxima Creativitat, format per Júlia Campalans, Mirokshi Rojas, Jan Campalans i Maria Bordera.

El prototip que va resultar escollit, anomenat Picto Diari, permetia compondre titulars ficticis amb pictogrames, i durant el període de desenvolupament el concepte ha evolucionat de la mà dels professionals de 3Cat i GameBCN fins a permetre compondre titulars reals del portal 324.cat agafant ítems que contenen les paraules que els formen".

"El repte que es va proposar en la primera edició dels Premis Ludi convidava els estudiants a pensar en públics diferents als videojugadors habituals, i el joc Aeri que s'ha desenvolupat convida la ciutadania a divertir-se mentre s'informa." Oriol Boira, cap d'Arts Digitals i Videojocs de 3Cat

Els Ludi són uns guardons impulsats per 3Cat, amb el suport del programa d'incubació de videojocs GameBCN i la col·laboració de Socialpoint i Gameloft Barcelona, que volen fomentar el talent jove del país.  

GameBCN, que ha desenvolupat Aeri, també ha estat incubadora de productores com HeroBeat Studios, els creadors del videojoc català premiat amb un Bafta Endling. Extinction is Forever.

Els estudiants Jan Campalans Andreu, Júlia Campalans Andreu i Mirokshi Rojas Diaz, ideòlegs d'Aeri
Els estudiants Jan Campalans Andreu, Júlia Campalans Andreu i Mirokshi Rojas Díaz, ideòlegs originals d'Aeri que han col·laborat en el seu desenvolupament (3Cat)

"Amb el desenvolupament d'Aeri hem intentat obtenir un joc accessible des del mòbil on tot tipus de públic pugui estar informat i connectat amb les notícies més importants del dia d'una forma dinàmica i entretinguda." Joan Francesc Bañó, director executiu de GameBCN

 

Tots els alumnes dels projectes premiats van ser guardonats amb premis com un viatge a la Gamescom 2024 o mentories personalitzades per part de professionals del sector, segons la categoria del premi.

 

ARXIVAT A:
CulturaCatalà TecnologiaVideojocs
Anar al contingut