Ciutadans encara el congrés de renovació amb malestar intern i crítiques a la gestora

El malestar de certs sectors de Ciutadans pot fer trontollar la unaniminat i el consens que fins ara desperta Inés Arrimadas

RedaccióActualitzat

Després de la davallada electoral i la dimissió d'Albert Rivera, Ciutadans encara les setmanes prèvies al congrés del partit. La formació ha marcat el 14 i 15 de març com el dia de la seva renovació. S'ha de triar la nova executiva i el full de ruta per seguir després de la marxa de Rivera. Cs encara aquesta etapa amb un cert malestar intern que podria fer trontollar la unanimintat i el consens que fins ara desperta Inés Arrimadas.

Fins ara, només Inés Arrimadas ha confirmat la seva intenció de presentar-se, però no es descarta que hi hagi una altra candidatura. El vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea, medita fer un pas endavant, sobretot després de les últimes decisions de la gestora, que no han agradat al sector crític de la formació taronja.

 

La caixa dels trons s'ha reobert quan la gestora del partit fins al conclave ha cessat els portaveus d'Astúries, Ignacio Prendes, i de Castella-la Manxa, Orlena de Miguel, que s'havien mostrat crítics amb l'estratègia del partit.

Oficialment, la decisió es basa en els estatuts, però els nous nomenaments han agitat alguns sectors.

 

Tant Prendes com De Miguel van votar en contra de la composició de la gestora de Ciutadans que pilot Manuel García Bofill com a president i  inclou noms com Fran Hervías  i José Manuel Villegas. La votació es va fer a mà alçada i no amb urna com demanaven alguns dirigents, segons va explicar el mateix Igea.

La dimissió d'Igea va desencadenar altres renuncies com les del secretari provincial de Programes d'Àvila, David Martín, i el Valladolid, José Miguel García.

 

Inés Arrimadas en una roda de premsa a la seu de Ciutadans
Inés Arrimadas en una roda de premsa a la seu de Ciutadans (EFE / Javier Lizón)

 

 

Arrimadas, "suport unànime"

Des del partit asseguren que estan molt tranquils, que tot s'està fent amb llum i taquígrafs i que la transparència està garantida. Malgrat les veus crítiques, Inés Arrimadas es manté com l'única candita i la clara successora d'Albert Rivera. Ella mateixa reconeix que té un "suport unànime".

Després de les eleccions, Albert Rivera i el seu entorn més fidel van dimitir i ara el partit taronja, que va tenir un ascens fulgurant i una caiguda fins als 10 diputats, s'enfronta al futur amb el repte de recuperar els vots perduts i, sobretot, definir l'estratègia d'un partit que en les últims mesos ha passat d'intentar el "sorpasso" al PP a convertir-se en la cinquena força al Congrés dels Diputats.

 

 

La gestora defineix Cs com a "centre liberal progressista"

Aquest cap de setmana s'ha viltrat l'esborrany de la ponència de nous estatuts de Ciutadans. La gestora defineix la formació com un partit de "centre liberal progressista. El document remarca que les senyes d'identitat de Cs són el "constitucionalisme", el "centre moderat" i la "sensatesa".

El text de l'estratègia política també permet que un terç dels afiliats promoguin la convocatòria d'una assemblea extraordinària per destituir, mitjançant una moció de censura, la cúpula del partit. Caldria, això sí, una majoria absoluta dels membres de l'òrgan per tirar endavant la mesura. L'esborrany de la ponència d'estatuts ja no veta el PSOE però sí que rebutja "els populismes".

Els afiliats a Cs poden presentar esmenes a aquesta proposta de la gestora. El document transaccionat s'aprovarà a l'Assemblea General del partit convocada per als dies 14 i 15 de març.

ARXIVAT A:
CsInés ArrimadasAlbert Rivera
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut