Dos dels cavalls corrent pels carrers de Londres, a prop d'Aldwych (Europa Press / Jordan Pettitt / PA Wire / dpa

Cinc cavalls de l'exèrcit desbocats al centre de Londres causen almenys 4 ferits

Els animals s'haurien espantat mentre feien un exercici rutinari i ja els han pogut recuperar, alguns d'ells amb ferides i sang després de topar amb vehicles

Redacció/AgènciesActualitzat

Escena insòlita aquest dimecres al matí al centre de Londres. Cinc cavalls de l'exèrcit britànic s'han desbocat durant un exercici rutinari i han emprès una fugida per diversos carrers de la ciutat, deixant almenys quatre ferits i danys materials després de topar contra diversos vehicles.

Els cavalls pertanyen a la Household Cavalry, la cavalleria domèstica que sol participar en el cerimonial del canvi de guàrdia al palau de Buckingham i en els actes de celebració reials. La fugida ha durat un parell d'hores, fins que la policia i l'exèrcit els han pogut recuperar i fer-los tornar al campament de Hyde Park.
 


Segons sembla, els animals s'han espantat per uns treballs de construcció i han llançat els seus genets durant un exercici a prop de la residència principal del rei Carles III, cap a les 8.40, hora local. Els cavalls han fugit a la carrera i han sembrat el caos en plena hora punta.

Diversos ciutadans, desconcertats per la situació, han enregistrat els animals en diversos indrets del centre de Londres i n'han compartit les escenes a les xarxes socials. Una de les gravacions mostra un cavall negre corrent al galop al costat d'un altre de blanc ensangonat per les ferides que s'ha fet durant la fugida.
 


Altres animals també han topat amb taxis i altres vehicles. Alguns vídeos mostren diversos vianants mirant de calmar un dels cavalls escapolits al mig del carrer i un autobús amb el parabrisa molt malmès per l'impacte d'algun dels animals. 
 

@deonemlondres

Horse incident in London ( Acidente com cavalo em Londres ) 24/04/2024.

♬ original sound - DeonEmLondres 🇬🇧🤝🇧🇷


Els serveis sanitaris han atès quatre persones ferides i les han traslladat a l'hospital. Un portaveu de l'exèrcit britànic ha confirmat que entre els afectats hi ha diversos soldats i les imatges enregistrades pels testimonis també mostren un vianant ferit. 

Els veterinaris han atès els cavalls ferits, alguns d'ells després de recórrer sis quilòmetres. S'han escapat de la zona pròxima al palau de Buckingham, però a dos els han capturat més enllà del Pont de la Torre --el Tower Bridge--, a uns sis quilòmetres a l'est del centre de la ciutat, segons la policia.

ARXIVAT A:
Regne Unit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut