Carlos Carrizosa, el 12 de maig a Barcelona

Carrizosa plega com a president de Ciutadans a Catalunya per donar pas a "reformes profundes"

Ha enviat una carta a la militància en la qual diu que continuarà com a militant de base en un partit que descriu com a "projecte únic a Espanya"

RedaccióActualitzat

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha dimitit com a president del comitè autonòmic del partit a causa de la desfeta del 12M i de les eleccions europees.

Ho ha explicat en una carta als militants en què afirma: "Els últims resultats electorals ens obliguen a plantejar-nos reformes profundes." I afegeix que continuarà al partit com a militant:

"No em desvinculo de Cs i continuaré aportant i ajudant amb lleialtat en el que se'm demani, donant suport com a militant a tots aquells que de forma generosa i despresa vulguin impulsar aquest projecte únic a Espanya."


"La grandesa en els pitjors moments"

En aquest sentit, la carta també afirma que hi continua havent un espai polític "de centre liberal no nacionalista" que en el futur la societat "enyorarà".

Pel que fa a la dinàmica interna de Ciutadans, diu que lamenta "les defeccions i punyalades a traïció" que hi ha hagut, però que es queda amb "la grandesa en els pitjors moments".

En la carta, que es va enviar als militants la setmana passada, però no s'ha fet pública fins aquest dimarts, diu que ja ha notificat la dimissió al coordinador general en funcions.


A Ciutadans des de l'inici

Advocat de professió, Carrizosa va entrar a Ciutadans el 2006, any de fundació del partit. Era membre del comitè executiu des del 2011 i des de l'any següent ha estat diputat al Parlament de Catalunya.

El 2021 va ser el candidat a la presidència de la Generalitat en unes eleccions en què Ciutadans va perdre 30 escons, i ho ha tornat a ser el 2024, en què no n'han aconseguit cap.

Carlos Carrizosa, el 12 de maig a Barcelona (Europa Press)
ARXIVAT A:
CsCarlos Carrizosa
Anar al contingut