Biden en un acte amb l'exèrcit
Biden vol corregir un "error històric" (Europa Press)

Biden indulta 2.000 soldats condemnats per mantenir relacions homosexuals dins l'exèrcit

El govern nord-americà vol corregir un "error històric" per una llei militar, derogada per Obama el 2013, que prohibia relacions entre persones del mateix sexe

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha indultat aquest dimecres soldats veterans que van ser condemnats per una antiga llei militar derogada que prohibia a l'exèrcit les relacions entre persones del mateix sexe.

La iniciativa afectarà 2.000 soldats que van ser condemnats entre el 1950 i el 2013. Va ser aleshores, el 2013, durant la presidència de Barack Obama, que el Congrés va derogar la llei que castigava les relacions homosexuals a l'exèrcit. 

Amb aquest indult, es "corregeix un error històric". Ara, els afectats poden demanar que es retirin dels seus antecedents aquestes condemnes i poden accedir a pagues i beneficis a què tenien dret com a veterans, però que se'ls havien denegat per la seva condició de condemnats. 

Com a comandant en cap de l'exèrcit, Joe Biden, ha assegurat que es tracta d'una qüestió de "dignitat i decència", i que representa el seu compromís perquè l'exèrcit sigui un lloc segur per a tothom i que reflecteixi els valors que fan dels Estats Units "una nació excepcional".

La comunicació de la mesura s'ha fet a través d'una nota de la Casa Blanca.

"Els membres del servei de la nostra nació arrisquen la vida per defensar el nostre país. Malgrat la seva valentia i el seu sacrifici, milers de membres del servei LGBTQI+ van ser obligats a abandonar l'exèrcit per la seva orientació sexual o identitat de gènere. Alguns van ser portats davant de la justícia i han carregat amb el pes d'aquesta injustícia durant dècades"

L'anunci s'ha fet sense l'aparició de Joe Biden, tancat des de fa una setmana a la residència presidencial de Camp David, preparant el debat que aquest dijous l'enfrontarà a l'altre candidat de les eleccions, Donald Trump.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Estats Units
Anar al contingut