Els Bombers del Parc Joan Miró s'ubicaran a l'avinguda de Sarrià (ACN/Rafa Garrido)

Barcelona desencalla el futur de l'Escola Entença i del Parc de Bombers de l'Eixample

Tots dos equipaments tindran ubicació definitiva després d'un acord entre tots els grups municipals del districte de l'Eixample

RedaccióActualitzat

Després d'anys de provisionalitat i incertesa, l'Ajuntament de Barcelona ha desencallat aquesta setmana el futur de dos equipaments del districte de l'Eixample que ara es troben en ubicacions provisionals. 

D'una banda, el Parc de Bombers que des del 2010 s'havia ubicat, de manera transitòria, al parc Joan Miró, a la cantonada entre els carrers Aragó i Tarragona, tindrà la seva ubicació definitiva a l'avinguda de Sarrià. A la confluència amb els carrers de Londres, i del Comte d'Urgell, on ara hi ha un concessionari de cotxes. 

La situació de la caserna dels Bombers en una zona verda ha portat cua durant uns quants anys. L'Ajuntament de Barcelona el va instal·lar de manera provisional quan les obres d'ampliació de l'Hospital Clínic van suposar l'enderrocament de l'antic edifici del carrer Provença i el trasllat a l'emplaçament actual.

El 2011, la Generalitat va declarar il·legal la ubicació de la caserna i el 2012, arran d'una denúncia del veïnat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també la va declarar il·lícita


El cas de l'Escola Entença

L'acord dels grups municipals també ha permès desencallar el cas de l'Escola Entença, que fa més de vuit anys que espera ubicació definitiva mentre es fan classes en barracons. Les diferents solucions que l'administració ha anat posant sobre la taula han estat rebutjades per les famílies per motius diversos. 

Ara, finalment, el centre anirà a parar al carrer Provença, en un solar que ara és majoritàriament propietat del Consorci de l'Hospital Clínic i del qual l'Ajuntament en té un 4,15%. És un terreny qualificat d'equipament en què també s'hi situarà un edifici per a l'Hospital Clínic. 

L'escola estaria ubicada en la part que dona al carrer Villarroel i l'equipament sanitari, en la part del carrer de Casanova.

Imatge d'un grup de pares acomanyant els fills a l'Escola Entença de Barcelona, el 12 de setembre de 2019. (horitzontal)
Un grup de pares acompanyant els fills a l'Escola Entença de Barcelona el 2019 (3Cat)

Acord de tots els grups

Tots els grups municipals del districte de l'Eixample --Junts, ERC, BEC i PP-- han ratificat el pacte per unanimitat, després que al febrer es va crear una taula de treball amb tots els partits, el Consorci d'Educació i la Gerència del districte. 

ARXIVAT A:
Educació BombersAjuntament de Barcelona
Anar al contingut