Entrevista a Ban Ki-moon a "La Vanguardia"
Entrevista a Ban Ki-moon a "La Vanguardia"
Madrid

Ban Ki-moon diu que Catalunya no està entre els territoris que tenen dret a l'autodeterminació

El secretari general de les Nacions Unides advoca per una solució negociada per resoldre el conflicte sobiranista

RedaccióActualitzat

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, diu que, al seu entendre, Catalunya no forma part dels territoris als quals l'ONU ha reconegut el dret d'autodeterminació.

S'hi ha referit en una entrevista que aquest dissabte publiquen diversos mitjans catalans i espanyols.

El secretari general de l'ONU afirma:

"Espanya és un Estat independent i sobirà que inclou la regió catalana, i així va ser admès a les Nacions Unides i així actua en la comunitat internacional. Ara, quan es parla d'autodeterminació, hi ha algunes zones que han estat reconegudes per les Nacions Unides com a territoris no autònoms. Però Catalunya no està inclosa en aquesta categoria."

Ban Ki-moon advoca per una solució consensuada per resoldre el conflicte entre els independentistes catalans i el govern espanyol. Tot i això, assegura que es tracta d'una qüestió interna i ha eludit parlar obertament sobre la legalitat del procés.

Unes declaracions que contrasten amb les que va fer l'abril del 2013, durant una visita a Andorra. En aquella ocasió, preguntat pel procés català, Ban Ki-moon va assegurar: "L'ONU respecta els processos d'autodeterminació." I també va instar a negociar i a respectar la voluntat de la gent.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut