Alec Baldwin, durant el rodatge de "Rust"
Alec Baldwin, durant el rodatge de "Rust" (Europa Press)
Estats Units

Baldwin reprèn el rodatge de "Rust" amb el vidu de Halyna Hutchins com a productor executiu

La pel·lícula es rodarà a 1.700 quilòmetres d'on va passar l'accident en què va morir la directora de fotografia i pel qual Baldwin està acusat d'homicidi involuntari

RedaccióActualitzat

La productora de la pel·lícula "Rust", protagonitzada per Alec Baldwin, ha anunciat aquest dimecres que reprèn el rodatge després de l'aturada per la mort de la directora de fotografia Halyna Hutchins.

Ho farà amb el seu vidu, Matthew Hutchins, com a productor executiu, cosa que és fruit de l'acord a què van arribar l'octubre a canvi que retirés una demanda contra Baldwin pel tret que va matar Halyna.

La figura de productor executiu al cinema anglosaxó pot implicar diferents responsabilitats, però sovint únicament acredita que, per la raó que sigui, la persona rebrà una part dels beneficis, com sembla que serà el cas.

El rodatge no es reprendrà al ranxo Bonanza Creek de Nou Mèxic, sinó en una nova localització a 1.700 quilòmetres, el ranxo Yellowstone Film, a Montana, al nord dels Estats Units.

Una imatge de Halyna Hutchins en un acte per homenatjar la directora de fotografia, l'octubre del 2021 (Kevin Mohatt/Reuters)

"La munició real està prohibida al rodatge"

Segons Melina Spadone, advocada de Rust Movie Productions, el rodatge es reprendrà amb treballadors sindicats i sense armes de foc ni "cap altre tipus de munició real":

"La munició real està, i sempre ha estat, prohibida al rodatge."

El rodatge d'aquesta pel·lícula es va interrompre l'octubre del 2021 per la mort de Halyna Hutchins per un tret accidental disparat per Baldwin, que també va ferir el director, Joel Souza.

L'escena que estaven rodant implicava que Baldwin disparés en direcció a la càmera amb un tret de fogueig, però la pistola estava carregada amb bales de debò.

L'accident va passar al ranxo Bonanza Creek, a prop de Santa Fe, a Nou Mèxic (Reuters/Kob TV News)

Una "pistola freda" que no ho era

La investigació es va centrar en això, i es va saber que membres de l'equip havien estat practicant amb foc real amb armes del rodatge durant les hores de lleure.

També que l'ajudant de direcció que va donar l'arma a Baldwin va cridar "pistola freda!", indicant que era una arma segura, tot i que Baldwin va afirmar que no l'havia arribat a disparar.

La condició de l'actor com a productor de la pel·lícula, però, el convertia en màxim responsable del rodatge, cosa que el feia doblement responsable de l'accident.

L'actor Alec Baldwin, el mes passat mirant un partit de l'Open dels Estats Units de tenis (Reuters/Mike Segar)
L'actor Alec Baldwin durant un partit de l'Open dels Estats Units de tenis (Reuters/Mike Segar)

Hutchins demanda Baldwin i l'FBI diu que va disparar

El febrer del 2022 Matthew Hutchins va denunciar Baldwin argumentant que durant el rodatge es van vulnerar una quinzena de protocols, un dels quals l'absència d'un armer professional.

A l'estiu l'FBI va concloure que la pistola no es podia haver disparat sola i que, per tant, Baldwin havia premut el gallet.

Després de l'acord extrajudicial de Baldwin amb Hutchins, el novembre l'actor i productor va demandar els 4 membres de l'equip encarregats de gestionar les armes.

Baldwin i l'armera, acusats d'homicidi involuntari

Tot plegat no va impedir que el gener fos acusat d'homicidi involuntari per la fiscalia de Nou Mèxic, que va considerar que hi havia prou proves per fer l'acusació.

Un mes després, però, la mateixa fiscalia va rebaixar les acusacions a Baldwin i a l'armera de "Rust", Hannah Gutiérrez-Reed, que ara poden ser condemnats a un màxim d'1 any i mig de presó.

Llavors ja s'havia anunciat que el rodatge es reprendria durant la primavera dirigit pel mateix director ferit en el rodatge, Joel Souza, però no se'n van donar més detalls.

L'actor i productor Alec Baldwin, al gener sortint de casa seva, a Nova York (David 'Dee' Delgado/Reuters)

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut