Aurora Madaula i Jordi Turull durant una roda de premsa de Junts
Aurora Madaula i Jordi Turull, vicepresidenta i secretari general de Junts (ACN)

Aurora Madaula pacta amb Junts retirar la denúncia per assetjament masclista

La vicepresidenta de la formació va interposar una denúncia contra el seu grup parlamentari i ara Junts es compromet a revisar el protocol antimasclista

Agències/Redacció

Junts i Aurora Madaula han arribat a un acord per tancar l'enfrontament arran de la denúncia d'assetjament per raó de gènere que la vicepresidenta del partit va presentar contra el seu grup parlamentari el gener passat.

En un comunicat difós aquest dilluns, Junts ha anunciat que revisarà el protocol intern contra l'assetjament masclista. Ho farà amb la participació de la mateixa Madaula, ara exdiputada. Un pacte a través del qual ella es compromet a retirar la denúncia presentada a l'Oficina d'Igualtat del Parlament.

"Abordarem, des d'ara mateix, el debat imprescindible per ser capdavanters en el reconeixement de la plena igualtat i la prevenció de conductes que puguin encaixar o ser percebudes com a assetjament o violència masclista."

A més, la formació també ha comunicat que impartirà una formació de prevenció de l'assetjament masclista als seus càrrecs orgànics en un termini màxim de dos anys. L'encarregada de gestionar aquests canvis interns serà precisament Aurora Madaula.

Considerada del cercle d'afins a la presidenta de Junts, Laura Borràs, Madaula s'ha enfrontat els últims mesos al nucli dur del partit, en denunciar la direcció del grup parlamentari per assetjament, i es va quedar fora de les llistes per a les eleccions catalanes del 12M.

Abans de la denúncia interposada formalment al gener, Madaula ja havia deixat caure una acusació interna sense concretar noms. Va ser el 25 de novembre del 2023, durant la celebració del Parlament de les dones: "Violència masclista és portar el llaç lila i manifestar-te, mentre en el mateix moment imposes el masclisme a les teves organitzacions, institucions, entorns laborals o familiars."


Casol sí que portarà el seu cas als tribunals

A més d'Aurora Madaula, una altra diputada de Junts també va interposar una denúncia pel mateix motiu. Es tracta de Cristina Casol, i la seva demanda va ser arxivada per part del Parlament sense cap conseqüència. Després de la investigació, Casol va ser expulsada tant del partit com del grup parlamentari, però no va renunciar al seu escó i va acabar la legislatura com a diputada no adscrita, i ara assegura que ella sí que portarà el cas a la justícia.

 

ARXIVAT A:
JuntsAssetjamentMasclisme Parlament de Catalunya
Anar al contingut