Imatge d'un calefactor
Imatge d'un calefactor

Anticorrupció acusa Iberdrola d'inflar el preu de la llum l'hivern del 2013

La companyia ho nega rotundament i assegura que va actuar com un gestor "prudent i raonable"

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno admet una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció contra Iberdrola Generación per un possible delicte contra el mercat i els consumidors per la manipulació del preu de la llum l'hivern del 2013.

L'elèctrica basca, que nega rotundament haver manipulat fraudulentament els preus de l'electricitat a través de les ofertes de les seves centrals hidroelèctriques, afirma que, en el període analitzat, va actuar com un gestor "prudent i raonable".

El jutge va ordenar, aquest dimecres, registres de la seu d'Iberdrola a Madrid i a Bilbao per buscar noves proves que implicarien alts càrrecs i empleats de la companyia en l'augment del preu de l'energia entre el 30 de novembre i el 23 de desembre del 2013.

La Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència va anul·lar la subhasta elèctrica el 20 de desembre del 2013 per "circumstàncies atípiques en el seu desenvolupament" i "en un context de preus elevats en el mercat diari durant les setmanes prèvies" després que l'augment de la llum quedés establert en un 11,5% a partir del gener.

Fa dos anys, la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència va multar Iberdrola per aquests fets amb 25 milions d'euros, una multa suspesa cautelarment per un recurs de la companyia a l'Audiència Nacional.


  


            

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut