Barcelona

Amadeu Altafaj creu que una Catalunya independent no quedarà fora de la Unió Europea

El representant de la Generalitat a les institucions europees apel·la a la capacitat d'adaptació d'Europa davant les crisis

RedaccióActualitzat

Amadeu Altafaj, representant de la Generalitat a Europa, creu que una Catalunya independent no quedaria fora de la Unió Europea. En declaracions al programa Suplement d'Estiu de Catalunya Ràdio, Altafaj explica que Europa té una gran capacitat d'adaptació davant les crisis, tot i que també avisa que s'hauria d'estar alerta:

"Qualsevol transició que no fos tranquil·la, sense cap discontinuïtat, seria en perjudici de totes les parts implicades: de la zona euro, d'Espanya, de Catalunya. I crec que no ens hem de capficar gaire amb el que succeirà. Tampoc hem de ser innocents i pensa que se'ns donarà un xec en blanc"

Davant la possibilitat que la diplomàcia espanyola fes pressió perquè una Catalunya independent sortís de la Unió Europea, Altafaj explica que el greu impacte econòmic que tindria aquesta sortida forçaria una solució negociada entre totes les parts:

"No seria gens racional. Tindria un impacte comercial, econòmic, de conseqüències importants per l'economia espanyola, no només per a la catalana i per als veïns d'Espanya en la zona euro. Cal pensar que aquí, el sentit comú si no d'Espanya, dels seus socis europeus, acabaria fent la presió necessaria per trobar un arranjament negociat". 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut