Lahore

Almenys 65 morts i uns 300 ferits per un atac suïcida en un parc a la ciutat de Lahore, al Pakistan

El parc estava ple de gent perquè els cristians hi celebren la Pasqua i moltes famílies hi havien anat a passar el dia

RedaccióActualitzat

Almenys 65 persones han mort, moltes dones i nens, i 300 han resultat ferides en una explosió en un parc a la ciutat de Lahore, a l'est de Pakistan, segons ha informat la policia aquest diumenge.

Haider Ashraf, oficial superior de la policia, ha dit que l'explosió ha passat a la zona d'aparcaments del parc de Gulshan-i-Iqbal, molt a prop de la zona infantil del parc.

Ashraf ha afegit que l'explosió ha estat un atac suïcida. Més endavant ha estat reivindicada per la facció talibana Jamaat-ul-Ahrar. Un terrorista d'aquesta facció ha fet explotar una bomba que portava adossada al cos. Les investigacions estan seguint el seu curs per acabar d'aclarir els fets.

Precisament avui la zona estava plena de gent perquè els cristians hi celebren la Pasqua i moltes famílies hi havien anat a passar el dia. El suïcida han escollit el lloc i el dia amb intencionalitat.

L'explosió ha passat quan ja marxaven del parc. Al lloc dels fets hi han acudit més de 20 ambulàncies. La majoria d'hospitals de la zona es troben en estat d'emergència per atendre els ferits.

El Govern provincial del Punjab, amb capital a Lahore, ha anunciar tres dies de dol oficial.

A mitjans de març, 15 persones van morir i 30 van resultar ferides en un atemptat amb bomba contra un autobús en què viatjaven empleats del Govern a la ciutat de Peshawar, al nord-oest del país.

Tot i això, els atemptats talibans s'han reduït després que comencés una operació militar a les zones tribals el 2014, operació que encara continua i en la què han mort uns 3.500 insurgents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut