Dos agents de la Policia Nacional (Europa Press)

Alliberen 29 dones obligades a prostituir-se a Màlaga en una operació amb 37 detinguts

Els arrestats estan acusats de diversos delictes que van des del tràfic d'éssers humans fins a prostitució, frau fiscal o tràfic de drogues

Actualitzat

La Policia Nacional ha alliberat a Màlaga 29 dones víctimes d'explotació sexual per part d'una organització criminal que les sotmetia a un "control ferri" en diversos prostíbuls.

En l'operació, anomenada Vagary, 37 persones han estat detingudes per implicació en diversos delictes: tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, prostitució, frau a la Hisenda Pública i la Seguretat Social; contra els drets dels treballadors, contra la salut pública per tràfic de drogues, falsedat documental i pertinença a organització criminal. 

Segons el comunicat policial, entre els arrestats hi ha des dels encarregats de tasques comptables i gestió dels prostíbuls fins a una àmplia xarxa de col·laboradors i parelles o cònjuges.
 

Explotades sexualment sota "un control ferri"

La investigació es va iniciar a partir d'unes informacions que apuntaven a l'existència d'un grup organitzat que captava dones de diferents països en situació de vulnerabilitat per explotar-les laboralment i sexualment a la comarca malaguenya de la vall del Guadalhorce.

Segons les indagacions, les víctimes vivien als mateixos clubs, on l'organització les obligava a prostituir-se en condicions abusives i subjectes a "una disciplina fèrria". Estaven sotmeses a un rigorós sistema de sancions econòmiques per incomplir suposadament les normes del règim intern dels clubs, com els horaris o les cites al prostíbul. I també se les forçava a vendre droga entre els clients.

L'organització feia rotar les dones entre els diferents prostíbuls per "evitar que agafessin confiança entre elles o amb els clients habituals", segons ha informat aquest dilluns la policia en un comunicat.

Prostitució, drogues i frau

Els agents han dut a terme set escorcolls en prostíbuls i domicilis dels principals investigats a les localitats malaguenyes d'Alhaurín de la Torre, Alhaurín el Grande, Coín, Pizarra i Màlaga.

Hi han intervingut 261.560 euros en efectiu, 30 grams d'MDMA, 15 grams de cocaïna, 114 dosis de vigoritzants sexuals, cinc vehicles de gamma alta i una cartera de criptomonedes per valor d'uns 100.000 euros. A més, en aquesta actuació han bloquejat comptes bancaris i propietats per valor de dos milions i mig d'euros.

Els responsables de l'organització utilitzaven un complex entramat societari a través del qual cometien frau fiscal, com, per exemple, no pagar la quota a la Seguretat Social dels treballadors o crear altes fictícies, entre altres delictes, pels quals tenien un deute acumulat que s'acosta a un milió d'euros, segons el comunicat policial. 

 

ARXIVAT A:
Drets humansFrau fiscalDroguesAgressió sexualPolicia NacionalAndalusiaProstitucióDrets laborals
Anar al contingut