Cartell promocional de "El mètode Grönholm" al teatre Poliorama
Cartell promocional de "El mètode Grönholm" al teatre Poliorama (ACN)

Allau d'estrenes teatrals després de la reobertura de les sales

"El mètode Grönholm" al Poliorama, "La cabra o qui és Sylvia?" a La Villarroel, "53 diumenges" al Romea o "L'Hèroe" al TNC són algunes de les novetats de la cartellera teatral de la setmana

Berta Boter CarbonellActualitzat

La cultura comença a recuperar el pols amb la reobertura dels equipaments i ho fa amb una allau d'estrenes teatrals a Barcelona, tot i la incertesa de la temporada.

Els teatres, com la resta d'espais culturals, van tornar a aixecar el teló el 23 de novembre amb el 50% de l'aforament i sempre amb un màxim de 500 persones. Un aforament que augmentarà fins al 70% en el segon tram de la desescalada, que, si la pandèmia evoluciona correctament, es preveu que comenci el 7 de desembre.

Entre les estrenes teatrals d'aquesta setmana hi ha grans èxits que van triomfar anys enrere, com "El mètode Grönholm", que es representa al Poliorama, i "La cabra o qui és Sylvia?", que es fa a La Villarroel. Al Romea també s'estrena aquesta setmana "53 diumenges" i a la Sala Gran del TNC s'hi podrà veure "L'Hèroe". El Tantarantana ha programat "La segona Eva", el nou text de la dramaturga Marta Aran.

Les sales petites també reobren. "Els ocells" de La Calòrica es farà a la Sala Becket i al Maldà es reposa "Akelarre". La Flyhard reobre portes amb "Instruccions per enterrar un pare" i Versus ho fa amb "Retrat de la bogeria".

Pel que fa el públic infantil, a partir d'aquest divendres es podrà veure "El màgic d'Oz" al Teatre Condal i "El Petit Príncep" torna a la Sala Barts.

Un gran nombre d'estrenes que volen cridar l'atenció del públic perquè pugui gaudir de nou de la cultura, ara que és més necessària que mai.

 

"El mètode Grönholm", al Poliorama

"El mètode Grönholm" és un clàssic que va estar al Poliorama durant 4 temporades seguides i que ha voltat per diferents sales de Catalunya. De fet, és el text català més representat al món i ara torna al Poliorama per mostrar-nos, un cop més, uns personatges que són un mirall perfecte per veure les pròpies misèries.


Quatre candidats estan disposats a sotmetre's a tot, fins i tot a fer un ridícul estrepitós, per aconseguir un bon lloc en una multinacional. Una entrevista de feina pot convertir-se en una experiència asfixiant però també pot ser un retrat hilarant de la condició humana i la seva competitivitat i individualisme, i una crítica a la ferocitat del sistema capitalista.

Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer són els quatre actors que es posaran a la pell dels quatre candidats del text de Jordi Galceran. Dirigits, aquest cop, per Sergi Belbel.

L'obra, que dura 1 hora 40 minuts, estarà en cartellera fins al febrer.


"La cabra o qui és Sylvia?", a La Villaroel

L'obra del dramaturg Edward Albee també va ser un èxit de taquilla a Catalunya fa 15 anys. Ara torna a La Villaroel amb nous actors, Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Roger Vilà i Jordi Martínez, però amb la mateixa potència escènica i interpel·lació a l'espectador que fa uns anys.

Emma Vilarassau i Jordi Bosch en una de les escenes de l'obra
Emma Vilarassau i Jordi Bosch en una de les escenes de l'obra (CCMA)

"La cabra o qui és Sylvia" gira al voltant d'un matrimoni ideal nord-americà, en Martin, un arquitecte d'èxit, i la Stevie, la seva dona, intel·ligent i empàtica. Des de fa uns mesos, però, un secret tortura en Marti i farà capgirar l'obra. Així, el que que podria semblar una comèdia convencional es converteix en una obra que fa reflexionar l'espectador sobre com ens relacionem amb el desig sexual.

L'obra, de moment, està programada fins al 10 de gener.

 

"53 diumenges", al Romea

El consolidat autor i director teatral Cesc Gay torna al Romea amb una comèdia familiar interpretada per Pere Arquillué, Marta Marco, Àgata Roca i Lluís Villanueva.


"53 diumenges" explica la història de tres germans que han quedat per sopar i parlar del seu pare. L'home ja és gran i hi ha qui opina que no pot continuar vivint sol. El que havia de ser un agradable vespre entre germans es converteix en una inacabable discussió al llarg de tres setmanes.

L'obra, que dura 1 hora i 30 minuts, estarà en taquilla fins al 10 de gener.

 

"L'Hèroe", a la Sala Gran del TNC

El TNC per fi pot obrir la Sala Gran i ho fa amb una obra sobre la masculinitat tòxica. Ambientada en la derrota colonial a les Filipines, retrata el retorn d'un jove català convertit en heroi militar incapaç de superar els fantasmes que el persegueixen. "L'Hèroe", de Santiago Rusiñol, està dirigida per Lurdes Barba i compta amb un repartiment que combina veterania  --Rosa Renom, Manel Barceló-- i joventut --Mima Riera i Javier Beltrán, entre d'altres.


Una obra que se suma a la també estrenada a la Sala Tallers "Monroe-Lamarr", una trobada fictícia entre les actrius Marilyn Monroe i Hedy Lamarr, amb Elisabet Casanovas i Laura Conejero com a protagonistes.

 

"La segona Eva", al Tantarantana

"La segona Eva" és el nou text de la dramaturga Marta Aran, flamant guanyadora de l'últim Premi MAX a la millor autora revelació. Una obra que parla de la falta de suport i comprensió que reben moltes dones quan denuncien que han estat víctimes de violència masclista, sobretot si aquesta violència no és física.


L'obra parla de les violències que no són físiques i que són per això més invisibilitzades encara, per la dificultat de denunciar-les. Fent un símil i un joc de miralls amb la Verge Maria, amb Eva i amb les figures femenines del catolicisme, l'obra es pregunta com confiar en una mateixa quan tothom posa en dubte la teva veritat, quan tothom vol parlar per tu i, per tant, et condemna al silenci.


"El màgic d'Oz", al Condal

El 4 de desembre s'estrena al Teatre Condal "El màgic d'Oz", una reinterpretació moderna i actual del clàssic de Lyman Frank Baum. Es tracta d'una coproducció de La Brutal i el Grec 2020 que vol apropar el format musical als més joves mitjançant l'actualització dels personatges i la combinació de gèneres musicals que van del trap a la música melòdica passant pel hip-hop.


Tot i els canvis, la famosa Dorothy, la nena que és atrapada per un tornado al màgic món d'Oz, seguirà guiant la història i trobant-se els màgics i esbojarrats personatges d'aquest nou món.

L'obra aposta per treballar amb els infants la conscienciació climàtica i la importància del treball amb equip. Estarà disponible en cartellera fins al 10 de gener.

ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut