Albiol: "Volem canviar la programació de TV3 i els criteris d'elecció de la direcció"
Ha acusat els mitjans de comunicació públics catalans de "tenir problemes d'imparcialitat"
El líder del PPC, Xavier García Albiol, acusa els mitjans de comunicació públics catalans de no ser imparcials i insisteix que cal refundar-los.
"Algunes coses que passen a TV3 i a Catalunya Ràdio nosaltres no les compartim i no ens semblen normals. TV3 té problemes d'imparcialitat."
Més enllà de crear uns mitjans de comunicació "normals" com va manifestar aquest cap de setmana, Albiol ha explicat en l'entrevista de Lídia Heredia a "Els matins" de TV3 que les seves propostes s'inclouran en el seu programa electoral.
"Jo penso portar al programa electoral que hem de refundar els mitjans de comunicació públics cap a un model més imparcial, canviar la programació, canviar els criteris de direcció, els termes amb els quals s'escullen els òrgans de direcció.
L'únic que em preocupa és defensar els mitjans de comunicació públics, que em sembla que no són imparcials i estan donant suport a una ideologia."
Clarament dirigit a la direcció de TV3, Albiol l'ha qualificat d'activista i ha dit que per aquest motiu cal canviar els criteris de selecció de la direcció. També ha denunciat que alguns presentadors de TV3 "es declaren públicament independentistes".
"A vostè li sembla admissible que presentadors d'aquesta casa es pronunciïn públicament a favor del procés independentista? N'hi ha més de quatre, de cinc i de sis."
Ha posat com a exemple els contractes a productores, a la qual cosa Lídia Heredia ha puntualitzat que no són treballadors de TV3, però Albiol ha insistit que "n'hi ha que són activistes".
També ha tornat a criticar l'"InfoK" dient que "als nens a determinada edat no se'ls han d'explicar determinades qüestions polítiques, i menys en una televisió pública". I sobre el programa "FAQS", de Ricard Ustrell, ha criticat que es permeti que el públic aplaudeixi opinions de Pilar Rahola durant l'entrevista a Enric Millo.
Retorn de les empreses
Sobre els incentius que el govern espanyol està estudiant per afavorir el retorn de les empreses a Catalunya, Albiol ha anunciat que també hi haurà incentius per a les empreses que s'han quedat.
"Intentarem que aquestes empreses, o una part, puguin tornar a través de propostes fiscals, que tornem a un clima d'estabilitat econòmica i política. I algun tipus de suport també a les que s'han quedat. Hi ha impostos aprovats que són injustos i cal suprimir-los. S'està mirant i presentarem les propostes els propers dies."
Per Albiol l'aplicació del 155 "ha portat estabilitat i tranquil·litat, que han ajudat a frenar la sortida d'empreses", i esperen que el 21D Catalunya sigui un "aval de l'aplicació del 155".
Sobre el finançament autonòmic, Albiol també ha dit que "el primer semestre del 2018 ja tindrem un nou model".
Resultats i pactes
Sobre les enquestes electorals que donen uns resultats modestos al PPC, Albiol ha dit que no estan preocupats perquè les enquestes no reflecteixen el vot ocult.
"A Catalunya els resultats del PP sempre són millors que les enquestes, perquè hi ha el vot ocult que no es manifesta a les enquestes. El nostre primer objectiu en aquestes eleccions és créixer i formar un govern de partits constitucionalistes."
Sobre els possibles pactes postelectorals, Albiol ha criticat el PSC i Ciutadans, i els ha demanat que se centrin a fer propostes de futur.
"El PP no hem volgut entrar en cap discussió, no em sembla seriós que Iceta i Arrimadas es barallin per la cadira. El 21D al vespre, amb resultats sobre la taula, si hi ha la possibilitat de fer una majoria alternativa als partits independentistes, el PP obligarem a tancar-nos en una habitació i no sortir-ne fins que no hi hagi un acord. Si no fóssim capaços de fer-ho estaríem perdent una oportunitat històrica."
I ha afegit que "aquesta vegada és necessari un pacte de partits que respectin la legalitat, la pluralitat i la llibertat a Catalunya". I dirigint-se als votants del PDeCAT ha posat en dubte que algú vulgui negociar amb Puigdemont, ara que demana també un referèndum per consultar la permanència a la Comunitat Europea.
"Em sembla surrealista que Puigdemont marxi a mil quilòmetres i estigui pontificant. I ara vol convocar un referèndum per sortir d'Europa, no s'hi conforma amb sortir d'Espanya. Més enllà de ser independentista, quin dirigent europeu estaria disposat a asseure's amb Puigdemont per parlar del futur de Catalunya, d'inversions a Catalunya? Amb la inseguretat que ha provocat i ara vol fer un Brexit a la catalana."
Què va passar el 24, 25 i 26 de setembre
Albiol ha explicat que si Puigdemont hagués convocat les eleccions, l'aplicació del 155 hauria sigut diferent.
"Hi havia la clara voluntat que s'aprovés el 155, però si hagués convocat les eleccions aquella tarda la modulació hauria estat diferent, no hauria significat la destitució del govern perquè s'hauria dissolt per la convocatòria d'eleccions."
Segons ha dit Albiol, ell era partidari d'aplicar el 155 durant sis mesos i convocar les eleccions més endavant per donar més temps per "recuperar la confiança i la normalitat", però es va arribar a un pacte amb el Partit Socialista i Ciutadans.
"Si a TV3 no hi va haver un control a més profunditat va ser perquè Ciutadans i el Partit Socialista ho van posar com a condició, si fos per mi hauria intentat corregir alguna situació. També la convocatòria immediata d'eleccions va ser per Ciutadans i el PSOE; jo hauria anat a una aplicació de més temps."
Albiol considera que cal prendre algunes "mesures en l'àmbit de l'educació, en el sistema educatiu, en els mitjans de comunicació i dintre del cos de Mossos d'Esquadra", que es detallaran en el programa electoral del PPC.
- ARXIVAT A:
- Eleccions 21DArticle 155Procés català