Els autònoms demanaven que la moratòria fos fins al juliol

Ajornat el pagament d'impostos de pimes i treballadors autònoms fins al 20 de maig

El Consell de Ministres amplia la línia d'avals per a habitatges que podria arribar fins a 1.200 milions d'euros per ajudar els col·lectius més afectats

Actualitzat

El Consell de Ministres ha ampliat un mes el termini de pagament d'impostos tant a les pimes com a treballadors autònoms. L'executiu espanyol ha donat fins al 20 de maig per pagar l'IVA, l'IRPF i l'impost de societats, sempre que la facturació sigui inferior als 600.000 euros.

El govern està estudiant que els empleats per compte propi puguin tributar per estimació directa simplificada i no per mòduls. Ben aviat podria aprovar-se que, per als que vulguin continuar en règim d'estimació objectiva, s'habiliti un sistema que permetrà reduir el rendiment net dels dies que l'establiment ha hagut de tancar a causa de la crisi del coronavirus.

 

Es calcula que aquesta mesura pot bene­ficiar uns 3,5 milions de decla­rants. Tot i així, les associacions de professionals autònoms demanen que la moratòria sigui fins al juliol i que es pugui ajornar el pagament del lloguer dels locals.

A més, consideren necessari que la cotització a la Seguretat Social sigui de 100 euros durant sis mesos.

Nou sostre de despesa

El Consell de Ministres ha aprovat també un nou sostre de despesa que permeti abordar les ajudes a l'habitatge 2018-2021. L'executiu de Sánchez calcula que la línia d'avals podria arribar fins a 1.200 milions d'euros.

Una mesura que anirà dirigida a garantir un habitatge als col·lectius més afectats per la crisi del coronavirus.

 

Gestionat per Comuniatts Autònomes

Segons el ministre de Transports, José Luis Ábalos, l'executiu ampliarà la partida del pla estatal d'habitatge 2018-2021 que gestionen les comunitats autònomes i els ajuntaments, i per tant, les administracions autonòmiques "podran utilitzar aquests diners" per a aquest propòsit.

El govern espanyol va publicar al BOE l' 11 abril una ordre ministerial que desenvolupava les ajudes al lloguer destinades a llogaters afectats pel coronavirus.

El pla dissenyat pel govern espanyol estableix una ajuda de fins a 900 euros al mes –que no superaria mai el total del preu del lloguer- durant mig any per als llogaters que no han pogut afrontar el pagament dels microcrèdits avalats per l'Estat i que no han arribat a un acord amb els propietaris.

 

Renda mínima, encara no

L'ajut és per un màxim de sis mesos, que es poden començar a comptar a partir de l'abril. Segons Ábalos, la mesura beneficiarà 450.000 persones, i per afrontar-la elmMinisteri ha d'augmentar el nivell de despesa compromès i les anualitats per poder-lo afrontar.

Queda pendent, un dimarts més, l'aprovació de la renda mínima vital, defensada pel vicepresident segon i ministre de Drets Socials Pablo Iglesias.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut