Imatge de Bella Hadid sent fotografiada per desenes de fotògrafs
La model Bella Hadid ha mostrat el seu suport a Palestina amb diverses publicacions a les xarxes socials (Mickael Chavet/Europa Press)

Adidas retira la imatge de la model propalestina Bella Hadid per acusacions d'antisemitisme

La marca alemanya ha cedit després que veus oficials d'Israel l'acusessin d'antisemitisme per vincular-se a Hadid, de pare palestí, que s'ha pronunciat contra l'atac a Gaza

RedaccióActualitzat

Adidas ha retirat la model Bella Hadid d'una campanya publicitària pel seu origen palestí. L'empresa alemanya de roba esportiva ha sucumbit a les crítiques d'Israel per haver fet servir la imatge de Hadid, estatunidenca i filla de pare palestí, que en nombroses ocasions s'ha pronunciat a favor de Palestina.

Des d'Israel, veus oficials han acusat la marca d'antisemitisme per haver fet servir Hadid per promocionar un model de sabatilles, les SL72, dissenyades per als Jocs Olímpics de Múnic del 1972, en què onze israelians van ser assassinats per un grup terrorista palestí.

Aquest dijous, l'ambaixada israeliana a Berlín va demanar explicacions a Adidas amb una piulada en alemany:

"Adidas ha llançat recentment una nova campanya per a les seves sabatilles, commemorant els Jocs Olímpics de Múnic de 1972. Durant els Jocs Olímpics de Múnic, onze israelians van ser assassinats per terroristes palestins.

Endevineu quina és la cara de la campanya? Bella Hadid, una model d'ascendència palestina que ha difós l'antisemitisme i ha fet crides a la violència contra israelians i jueus.

Ella i el seu pare sovint han escampat calúmnies i conspiracions antisemites contra els jueus. Adidas, hi teniu res a dir?"

Davant d'aquestes acusacions, Adidas va respondre en un comunicat que la campanya "uneix una gran varietat de col·laboradors". La marca alemanya afegia:

"Som conscients que s'han fet connexions amb esdeveniments històrics tràgics, tot i que són completament involuntàries, i demanem disculpes per qualsevol malestar o angoixa causada. En conseqüència, estem revisant la resta de la campanya."

Tot i que el comunicat no especificava quins canvis es durien a terme, les imatges de Bella Hadid han desaparegut de la campanya, mentre que les d'altres personatges coneguts, com el futbolista del Barça Jules Kounde, continuen publicades a les xarxes socials d'Adidas.

El suport de Hadid a Palestina

Bella Hadid no ha amagat mai el seu suport a Palestina i en reiterades ocasions s'ha posicionat amb referència a la guerra de Gaza.

A través d'Instagram s'ha pronunciat en diverses ocasions amb publicacions com aquesta de finals de l'octubre passat, en què interpel·lava la Casa Blanca pel seu paper en el conflicte:

"Ens neguem a explicar a les futures generacions la història del nostre silenci, que ens vam quedar quiets i no vam fer res. La història està mirant."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella ¿ (@bellahadid)

Les seves declaracions més controvertides també van ser a les xarxes, on va fer una crida a alliberar Palestina "des del riu fins al mar", una consigna associada al nacionalisme palestí i que a Israel es considera una frase antisemita.

El precedent d'Adidas amb Kanye West

No és la primera vegada que Adidas es desvincula de la imatge de famosos després d'acusacions d'antisemitisme.

Hi ha un precedent, l'octubre de 2022, quan el raper Kanye West va publicar continguts a les xarxes que la marca va qualificar d'"inacceptables, odiosos i perillosos" i que considerava que violaven "els valors de diversitat, inclusió, respecte mutu i equitat de l'empresa".

Adidas va afegir que no tolerava l'antisemitisme, després que West fos suspès d'Instagram i Twitter per publicacions considerades ofensives.

 

ARXIVAT A:
IsraelPalestinaGuerra a Gaza
Anar al contingut