Acusen la immobiliària Area Casa de Barcelona de quedar-se els diners que havien pagat per reservar un pis de lloguer
Acusen la immobiliària Area Casa de Barcelona de quedar-se els diners que havien pagat per reservar un pis de lloguer

Acusen una immobiliària d'estafa per cobrar per ensenyar pisos i no mostrar-los mai

Un grup de clients s'han constituït en una plataforma d'afectats i reclamen que se'ls tornin els diners, així com que l'empresa deixi d'operar

RedaccióActualitzat

Els feien pagar per reservar un pis i així els asseguraven que passarien davant d'altra gent que també hi estava interessada, però després no els l'ensenyaven. És el que han denunciat un grup de clients de la immobiliària Area Casa de Barcelona al programa "Tot es mou" de TV3

Els afectats afirmen que han estat estafats per aquesta immobiliària i que havien arribat a avançar importants quantitats econòmiques. És el cas d'en Phillipe Nobre, que va veure un pis per internet anunciat per dues agències diferents, i aquesta en concret, l'oferia més barat. Va avançar 4.000 euros per reservar-lo, però no l'hi van arribar a ensenyar mai.

El mateix li va passar a en Carlos Eduardo Cruz, que va fer una paga i senyal de 1.300 euros, i tampoc no va veure el pis. Són només dos dels afectats, que s'han organitzat en una plataforma on ja hi ha unes 15 persones, que en total haurien perdut uns 20.000 euros.

Tot i això, asseguren que hi ha molta més gent afectada, tal com explica en Carlos que es pot llegir a les ressenyes d'internet:

"Les úniques ressenyes bones són les que fan ells. El 99% de les ressenyes són que els han estafat."


Reservar el pis com a garantia

En el cas de Harol Sterling, un altre dels afectats, sí que li van arribar a ensenyar un pis, tot i que afirma que no complia amb les característiques de l'anunci:

"Deia que era un pis de 100 metres quadrats i en tenia uns 70; que era un pis amb calefacció, quan no en tenia, i amb ascensor, que tampoc en tenia".

Sterling explica que volia llogar el pis junt amb la seva dona i li van dir que l'única opció de veure'l era reservant-lo perquè hi havia molta gent interessada. "Els vam dir que si llavors no ens agradava, si ens tornarien els diners, i ens van contestar que clar que sí", afegeix.

Com que finalment no els va convèncer, van trucar a la immobiliària i, més tard, s'hi van presentar per reclamar l'import. Va ser llavors quan els van dir que l'empresa havia de parlar primer amb la seva àrea financera. Van passar els dies i no els van recuperar, i per això Sterling va interposar una denúncia l'any 2022.
 

La immobiliària treballa amb normalitat

El "Tot es mou" s'ha posat en contacte amb Area Casa per si volien fer declaracions i donar explicacions, però ho han rebutjat.

En paral·lel, el programa ha pogut confirmar amb els Mossos d'Esquadra que hi ha diverses denúncies cap a aquesta immobiliària. La primera el 2013, però, tot i això, encara no hi ha data per al judici, un fet que sorprèn afectats com en Harol:

"Quan hi ha més de 200 persones que posen una denúncia, el sistema judicial ha de preguntar-se que hi ha alguna cosa estranya i esbrinar què passa, però de moment això segueix funcionant com sempre."

Creuen que no recuperaran els diners, però el que volen és evitar que hi hagi més estafes, ja que asseguren que la immobiliària continua oberta i hi treballen al voltant d'una desena de persones. Així s'expressa en Carlos:

"Volem que la Ciutat de la Justícia ens escolti i que, després de rebre tantes denúncies, com a mínim s'hi intervingui. Als que hàgim estat perjudicats, que ens tornin els diners, però el que més urgeix és que els retirin la llicència."

A més, en Carlos explica que va contactar amb un extreballador d'aquesta empresa i que li va confessar que "editen fotografies i les agafen d'altres immobiliàries". Fet que reafirma en Phillipe, que assegura que hi ha moltes ressenyes on propietaris de pisos denuncien que hi ha imatges dels seus habitatges en anuncis sense el seu consentiment.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut