Barcelona

Acusen Juanjo Puigcorbé de maltractament laboral a la Diputació de Barcelona

L'encara regidor d'ERC per Barcelona ho nega, es desdiu de la dimissió anunciada i diu que continuarà com a regidor i diputat no adscrit

RedaccióActualitzat

L'actor i regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Joan-Josep Puigcorbé, conegut artísticament com a Juanjo Puigcorbé, l'investiguen a la Diputació de Barcelona per presumptes "ingerències polítiques" com a diputat de Cultura en aquesta administració.

És el que assegura un informe intern de la diputació que ha avançat aquest dijous el diari "El Periódico", i al qual també ha tingut accés TV3.

Segons aquest informe, Puigcorbé, que fa tres setmanes va anunciar que dimitia tant de regidor com de diputat a la diputació, hauria maltractat els seus subordinats.

"El polític"

L'informe, que no cita el nom de Puigcorbé, sinó que l'anomena "el polític", l'acusa de "poc respecte pels tècnics" i manca de confiança en els treballadors.

Segons les queixes recollides en l'informe, Puigcorbé hauria buidat de contingut la feina del coordinador d'àrea, tractant directament amb els tècnics i assignant-los feines ell mateix.

Això hauria comportat situacions d'estrès, malestar i nervis als treballadors que tractaven directament amb ell. A més, algunes de les feines no correspondrien al perfil dels llocs de treball dels tècnics.

"Menyspreu i supèrbia"

També assegura que donava ordres contradictòries:

"El polític assumeix i vol assumir tots els papers de l'organigrama i supervisa i controla qualsevol feina de la gerència que li interessi."

"El tracte personal del polític cap al personal de la gerència no és correcte, denota menyspreu, supèrbia, poder i autoritat, i porta aquesta situació a un nivell públic."

"Sentim que ja no tenim autonomia, les propostes de l'equip no són escoltades, no se'ns permet tenir iniciatives, no hi ha confiança en l'equip, ans al contrari, som qüestionats a nivell polític contínuament."

Aquest informe, que es va començar a elaborar al febrer i que té data de l'1 de juny, encara és provisional.

Puigcorbé anuncia que torna

El regidor independent per ERC ha negat les acusacions, les ha restringit a l'opinió d'una o dues persones i ha assegurat que s'ha fet públic per forçar la seva renúncia.

En aquest sentit, s'ha  fet enrere en la dimissió, que li havia demanat ERC, i ha anunciat que la seva intenció és reincorporar-se a la feina, tant a l'Ajuntament com a la Diputació, aquest mateix dijous.

Contactat pel programa "Els matins", de TV3, aquest dijous a primera hora, Puigcorbé ha confirmat el seu retorn a l'Ajuntament i a la Diputació, però fora del grup d'ERC, com a diputat i regidor no adscrit.

 

Notícia relacionada - març 2015: Puigcorbé serà el número dos de la candidatura d'ERC a Barcelona

"Les coses es posaran a lloc molt aviat"

Puigcorbé, que aquest dijous ha assistit a la presa de possessió del nou president de la Diputació de Barcelona,  a la sortida no ha volgut respondre a les preguntes dels periodistes que l'esperaven.

Amb una actitud molt tranquil·la i serena, l'actor i polític s'ha limitat a treure importància a l'informe i a vaticinar més notícies sobre el cas els pròxims dies:

"Jo crec que les coses es posaran a lloc molt aviat. Ha estat una filtració d'un informe que no està acabat, amb opinions anònimes. La veritat és que no vull dir res. Crec que d'aquí uns dies tothom veurà clarament què ha passat. No diré res més, gràcies."

Per la seva banda, ERC ha anunciat que farà públic aquest mateix dijous un comunicat sobre la posició oficial del partit.

 

ARXIVAT A:
ERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut