Miguel Frontera, el membre de l'extrema dreta que assetjava Pablo Iglesias i Irene Montero a casa seva (Europa Press/Alberto Ortega)

Absolt l'home que va assetjar Pablo Iglesias i Irene Montero a casa durant mesos

Miguel Frontera, membre destacat de l'extrema dreta, anava cada dia a fer-los escraches a les portes del seu domicili

Agències/RedaccióActualitzat

Una jutgessa de Madrid ha absolt de tots els delictes l'home que va assetjar Pablo Iglesias i Irene Montero a casa seva durant diversos mesos l'any 2020. L'acusat anava cada dia a la residència que tenen a Galapagar (Madrid), fins que un altre jutjat va dictar una ordre d'allunyament contra ell.

A la seva sentència, la magistrada del jutjat penal número 14 de Madrid absol Miguel Frontera, membre destacat de l'extrema dreta, dels delictes d'injúries, injúries greus a les institucions de l'Estat, coaccions i revelació de secrets pels escraches als aleshores vicepresident del govern espanyol i ministra d'Igualtat.

La jutgessa només ha considerat condemnable que l'acusat portés una pancarta masclista que denigra Montero pel fet d'anomenar-la "analfabeta" i que assegurava que el seu únic mèrit era "tenir les genolleres gastades". Tot i això, no ha pres cap mesura contra Frontera, defensat per la presidenta d'Abogados Cristianos, perquè considera que és un delicte prescrit.

D'altra banda, sobre el fet que l'acusat gravés i difongués imatges del domicili on Iglesias i Montero viuen amb els seus tres fills, la magistrada considera que no hi ha delicte. Finalment, assegura que les protestes a casa de la parella podien ser "molestes", però de naturalesa "política" en el "context temporal" de la pandèmia de la covid, i assenyala que a l'exterior de la casa també hi van anar simpatitzants dels denunciants que feien soroll com l'acusat.
 

Alteració en la vida dels fills

Miguel Frontera s'enfrontava a una petició de tres anys de presó per part de la Fiscalia, i d'un any i mig per part de l'acusació particular.

En el seu escrit, el fiscal expressava que l'assetjament que va començar el maig de 2020 va provocar una alteració de la vida familiar diària, amb especial incidència sobre els fills de la parella. Feia esment als "sorolls constants en horaris de descans de nens de curta edat, així com la limitació de moviments en companyia dels menors".

Per tot això, concloïa que les actuacions de Frontera anaven més enllà de la llibertat d'expressió, i que va traspassar "la línia que situa la conducta en delicte". Unes conclusions que la jutgessa no comparteix.
 

Montero: "És insuportable tanta impunitat"

Després de saber la decisió judicial, Iglesias ha compartit a la xarxa social X una fotografia de l'acusat acompanyat d'Esperanza Aguirre, expresidenta de la Comunitat de Madrid. "Recordeu Miguel Frontera? És l'ultra que va assetjar la meva família gairebé un any", ha escrit abans de denunciar: "La jutgessa Belén Pérez Fuentes l'ha absolt". Una piulada que també ha rebut la reposta indignada de Montero: "És insuportable tanta impunitat".


Insults durant el judici

Iglesias i Montero van anar a declarar el passat 27 de maig, i a les portes del tribunal es van trobar amb un grup de suport a l'acusat que va insultar-los. Els van anomenar "miserables", "fastigosos" i "pocavergonyes". Un dels manifestants els va increpar i els va dir que Frontera és "un obrer", i que si no els feia vergonya acusar-lo. Montero va reaccionar acusant-lo a ell i als altres de ser "assetjadors" i "feixistes".

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaUnides PodemPablo IglesiasAssetjamentPodem
Anar al contingut