Barcelona

L'home que ha saltat a l'espai dels lleons del Zoo de Barcelona, en estat crític

Els Bombers de Barcelona diuen que ho ha fet de manera intencionada, perquè és impossible caure-hi de manera accidental

RedaccióActualitzat

Un home, vestit de camuflatge i amb una motxilla molt gran, s'ha tirat aquest diumenge, cap a les 12 del migdia, a la zona dels lleons del Zoo de Barcelona.

L'home ha saltat una primera reixa, ha fet equilibris per damunt d'una tanca i de seguida que ha posat els peus a la zona dels felins una lleona l'ha atrapat i l'ha llançat al fossat. Durant una estona, tres lleones i un lleó l'han arrossegat, mossegat i urpejat. Personal del Zoo ha intentat allunyar els lleons amb una mànega, però no ho ha aconseguit.

De seguida, han arribat efectius de la Guàrdia Urbana, dels Mossos i dels Bombers de Barcelona i s'han trobat que les lleones havien arrossegat la víctima cap a un túnel de servei amb un accés pròxim. Els serveis de rescat han pogut separar-lo dels felins amb extintors i aigua a pressió i treure'l per aquest accés cap a una zona de seguretat. Una unitat del sistema d'emergències mèdiques (SEM) l'ha atès allà mateix i després l'ha traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. El seu estat és crític.

Segons el cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona, Hèctor Carmona, l'home ha saltat al fossat de manera intencionada. És impossible caure-hi de manera accidental, ha explicat.

No se sap l'objectiu concret que tenia l'home. Potser només volia entrar al domini dels lleons per cridar l'atenció i li han fallat els càlculs. Perquè, segons sembla, és el mateix home que es va penjar de la façana de la Pedrera amb símbols nazis i missatges contra l'avortament fa 12 dies. I el mateix que va cremar una estelada l'11 de setembre davant el monument a Rafael Casanova.

Des del Zoo remarquen que les instal·lacions són segures i que és la primera vegada que passa una cosa com aquesta. Ja es veurà, però, si a partir de l'estudi d'aquest cas s'implanten altres mesures (que facin més difícil l'accés al fossat o que permetin una actuació més àgil si algú hi entra). Aquest diumenge, el Zoo ha continuat obert, excepte l'espai dels lleons, que ha quedat precintat. Demà es reobrirà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut