L'empresari Javier de la Rosa
L'empresari Javier de la Rosa (Foto: EFE)
Madrid

De la Rosa nega davant del jutge tenir coneixement de si Mas i els Pujol tenen comptes a Suïssa

L'advocat de Pujol ha explicat que De la Rosa ha dit ara davant del jutge que no sap si Jordi Pujol, Artur Mas, o les seves respectives famílies tenen comptes a Suïssa o no, i que no és cert que els obrissin davant d'ell.

RedaccióActualitzat
L'exfinancer català Javier de la Rosa ha negat davant de la jutge de Madrid tenir coneixement que el president Artur Mas i la família Pujol disposin de comptes a Suïssa. De la Rosa ha rectificat així la denúncia que fa un mes va presentar davant de la policia l'empresari. L'advocat de Pujol ha explicat que De la Rosa ha dit ara davant del jutge que no sap si Jordi Pujol, Artur Mas, o les seves respectives famílies tenen comptes a Suïssa o no, i que no és cert que els obrissin davant d'ell.

Després de declarar davant la titular del Jutjat d'Instrucció número 43 de Madrid, De la Rosa s'ha limitat a dir que no s'havia ratificat en la denúncia.

En la denúncia que va presentar davant la policia el 29 de desembre de 2012, Javier de la Rosa va afirmar que l'expresident el va acusar d'haver filtrat les informacions que van aparèixer al diari "El Mundo", que denunciaven moviments financers irregulars de les famílies Pujol i Mas. L'empresari també va manifestar que el mateix Pujol el va amenaçar de ser acusat per la Fiscalia de Barcelona de calúmnies i injúries. Una acusació, segons el va advertir, de la qual tan sols es podria deslliurar si declarava que el PP l'havia pressionat per facilitar les dades publicades al rotatiu.

Javier de la Rosa també va denunciar davant la policia que havia estat seguit per un individu, i fins i tot intimidat, durant un viatge a Madrid.

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va derivar el cas als jutjats de Madrid en considerar que no era de la seva competència perquè no quedava clara "la comissió d'actes que suposin la consumació d'una activitat delictiva fora d'Espanya".
Anar al contingut