Sidney

Apareix una balena blanca a la costa d'Austràlia

Una balena albina acabada de néixer s'ha vist prop de les costes de les illes Whitsundays, a la província de Queensland al nord-est d'Austràlia, segons han informat mitjans locals.

Actualitzat
La balena blanca, l'obsessió del capità Ahab a "Moby Dick", existeix de veritat. Wayne Fewings, un pescador australià, l'ha vist i n'ha fet algunes fotografies, que han distribuït mitjans de comunicació australians. Les imatges permeten determinar que el cetaci té poques setmanes de vida i és geperuda.

La balena anava acompanyada de dos adults de pell fosca. Segons el portaveu de l'Autoritat del Parc Marí de la Gran Barrera de Corall, Mark Reading, els pares d'aquest exemplar poden tenir la pell fosca, però segur que són portadors del gen albí.

Reading també ha indicat que no és possible determinar la relació de l'animal amb Migaloo (que en la llengua aborigen de la regió significa "persona blanca"), una famosa balena albina que ha aparegut en diverses ocasions a la costa australiana. Segons els experts, cada estiu viatja a les costes de l'Antàrtida i, durant l'hivern a l'hemisferi sud, torna a les aigües càlides australianes.
Anar al contingut