Bankia no haurà de tornar, de moment, els diners a més de 3.000 afectats per la seves preferents
Bankia no haurà de tornar, de moment, els diners a més de 3.000 afectats per la seves preferents
Madrid

45.000 accionistes han sol·licitat la devolució de la inversió en la sortida a Borsa de Bankia

Els 200.000 petits accionistes afectats tenen un termini de fins a tres mesos per valorar la proposta de Bankia i demanar el reemborsament del capital invertit

RedaccióActualitzat

En només dos dies, més de 45.000 accionistes de Bankia ja han sol·licitat la devolució dels diners que es van invertir en la sortida a Borsa de l'entitat, el juliol de 2011.

Les reclamacions es van fer entre dijous i divendres, però els 200.000 petits accionistes afectats tenen un termini de fins a tres mesos per valorar la proposta de Bankia i demanar el reemborsament del capital invertit.

L'entitat s'ha compromès a retornar el 100% dels diners més un interès anual de l'1% en un període de quinze dies.

Bankia va fer aquesta proposta i en un comunicat va dir que els 1.840 milions d'euros provisionals són suficients per fer front a la devolució tant dels diners invertits pels petits accionistes com dels costos de les demandes judicials ja obertes.

Bankia també explica en la nota que ha optat per aquesta solució després de les sentències del Tribunal Suprem que anul·len la compra d'accions de Bankia per part de petits accionistes, ja que van dictaminar que en el procés de sortida a borsa la informació no s'ajustava a la situació real de l'entitat.

Això sí, l'accionista ha de renunciar a emprendre accions judicials contra Bankia, que intenta d'aquesta manera evitar una allau de demandes.

Anar al contingut