312.000 euros per a 24 influencers que facin contingut en català a les xarxes socials

La iniciativa s'emmarca dins el Pacte Nacional per la Llengua del govern, que pretén potenciar l'ús del català a les xarxes socials

Contribuir a professionalitzar la feina dels influencers i millorar el posicionament del contingut en català a les xarxes. Amb aquest objectiu, la Generalitat impulsa per primera vegada una línia d'ajudes a influencers que publiquin contingut en català o occità amb una dotació total de 312.000 euros.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, han explicat que volen assegurar que el català estigui present "a tots els àmbits".

"El català no està prou al capdavant, i és important de cara a l'ús de la llengua. Les criatures estan exposades al castellà a les xarxes socials, però no prou al català", ha assegurat Vila.


La realitat és que el català és poc present a les xarxes socials, i en la cerca d'aquesta normalització de l'ús del català a internet el govern posa en marxa aquestes ajudes per als creadors que es proposin contribuir a aquesta tasca.

Les beques donaran suport a la professionalització dels creadors de contingut en català amb la intenció de provocar un impacte doble: assegurar la creació de vídeos remunerats i millorar el posicionament del contingut en català a internet.

 

312.000 euros per a 24 beques

La convocatòria de les beques es publicarà el 21 de maig i comptarà amb una dotació pressupostària per al període 2024-2025 de 312.000 euros, que es repartiran en 24 beques: 8 per a la realització de 18 vídeos en dos anys i 16 per a 9 vídeos en dos anys.

Els creadors de contingut que estiguin interessats en la beca hauran de presentar una proposta d'una sèrie de vídeos, en format digital i amb una periodicitat determinada, que seran avaluats en funció de criteris temàtics, qualitat de la proposta i qualitat del pla de difusió.

Es valoraran sobretot els continguts que tractin cultura, llengua, esports, moda, visibilització del territori català i continguts educatius.

Garriga ha explicat que les beques es convocaran anualment, però són pluriennals, per la qual cosa aquells creadors que rebin l'ajuda no podran demanar-la en la següent convocatòria, ja que encara estarà en termini la que tinguin assignada. Això permetrà becar 24 influencers diferents cada any.

Revistes en català

La conselleria de Cultura posarà també en marxa unes subvencions per a publicacions culturals periòdiques en llengua catalana i occitana que donaran cobertura a les despeses d'edició i distribució en format paper i digital amb una dotació màxima de 600.000 euros en dos anys. L'objectiu és donar suport a una quinzena de capçaleres.

Aquesta beca, però, sí que tindrà un requisit: hauran de tenir una trajectòria mínima d'almenys cinc anys.

 

ARXIVAT A:
Català Generalitat de Catalunya
Anar al contingut