25 anys per a Rosa Peral i 20 per a Albert López, pel crim de la Guàrdia Urbana

La sentència considera provat que tots dos van tramar un pla per assassinar un altre agent del cos, la parella de Peral, Pedro Rodríguez

RedaccióActualitzat

25 i 20 anys de presó, respectivament. És la condemna per a Rosa Peral i Albert López, declarats culpables per un jurat popular de l'anomenat Crim de la Guàrdia Urbana. Se'ls condemna per assassinat amb traïdoria, i en el cas de Rosa Peral, amb l'agreujant de parentesc, segons afirma la sentència de l'Audiència de Barcelona.

 

 

Els nou membres del jurat van declarar culpables Peral i López -per vuit vots a un- de matar el maig del 2017 l'exparella d'ella, l'agent Pedro Rodríguez, en el marc d'un triangle amorós.

El jurat va considera que Peral i López es van confabular per matar Rodríguez, a qui van "drogar o medicar", en van cremar el cos a l'interior del seu vehicle, que van abandonar en una pista forestal del pantà de Foix l'endemà de cometre el crim.

Els dos condemnats també hauran d'estar durant 10 anys en llibertat vigilada un cop surtin de la presó, i pagar als familiars de la víctima uns 850.000 euros en concepte d'indemnització.

Peral i López s'enfrontaven a una petició de 25 i 24 años de presó per part del fiscal.
 

25 anys per a Rosa Peral i 20 per a Albert López, pel crim de la Guàrdia Urbana
La sala del TSJC on es va fer el judici de l'anomenat Crim de la Guàrdia Urbana (ACN/Aina Martí)


Un pla orquestrat per cometre l'assassinat

Segons recull la sentència, els dos processats es van posar d'acord i van tramar un pla per acabar de manera violenta amb la vida de la víctima, ja que s'interposava en la seva relació, que feia uns mesos que havia tornat a reeixir.

El magistrat Enrique Rovira considera com a prova d'aquesta premeditació per matar l'agent el fet que Peral i López es van fer diverses trucades i es van enviar missatges el mateix dia de la mort.

El judici amb jurat va durar un mes i mig, del 3 de febrer al 17 de març, amb un total de 26 sessions, i van intervenir 57 testimonis, 38 pèrits i 15 forenses.


Un judici condicionat pel coronavirus

Els últims dies del judici es van veure alterats per l'amenaça del coronavirus. Enlloc de suspendre el judici, el que hauria comportat haver de recomençar tot el procés, el jutge va decidir accelerar-lo habilitant les tardes. Des de llavors no hi va poder accedir públic a la sala, ni els familiars dels acusats ni els periodistes, amb l'excepció de les agències de notícies.
 

25 anys per a Rosa Peral i 20 per a Albert López, pel crim de la Guàrdia Urbana
Rosa Peral durant el judici (ACN/Jordi Pujolar)


La presó de dones de Wad-Ras va ser aïllada després que l'acusada Rosa Peral donés positiu per coronavirus. Els advocats i el fiscal van ser posats en quarantena. La mateixa acusada, Rosa Peral, va haver de fer l'última paraula per videoconferència.

"Espero que l'assassí de Pedro pagui i que no es cometi una injustícia", va advertir Peral al jurat popular durant la seva última paraula. Es va declarar innocent i va dir que s'havien "vulnerat" els seus drets perquè s'havien denegat proves i testimonis que haurien anat al seu favor.

L'altre condemnat, Albert López, va declarar que la seva culpa havia estat "ser un 'tontodelbote'", en el sentit que, segons la seva versió, va accedir a encobrir el crim que considera que va cometre l'altra acusada. "Que descansi en pau, tot i que no era el meu amic", va dir en relació a la víctima, Pedro Rodríguez, dirigint-se a l'acusació particular que representava els seus familiars.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicial
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut