18 detinguts per robatoris violents a Barcelona: entre el botí, un rellotge de Muhammad Ali

Mossos d'Esquadra han llançat l'operació Catena als districtes de Sants-Montjuïc i Ciutat Vella, que ha acabat amb onze persones més investigades

RedaccióActualitzat

Operació dels Mossos d'Esquadra a Barcelona, que ha acabat amb la detenció de divuit persones acusades de robatoris violents i furts, i que sumen en total més de 300 antecedents policials.

Durant la tarda de dijous, la policia catalana --en col·laboració amb la Guàrdia Urbana-- ha llançat l'operació Catena, que s'ha allargat fins a les dues de la matinada als districtes de Sants-Montjuïc i Ciutat Vella. Han estat vuit hores de patrullatge, que han tingut com a resultat aquesta divuitena de detinguts i la recuperació d'un sucós botí.

Entre els objectes recuperats hi ha una autèntica peça de museu: un rellotge valorat en 600.000 euros, robat en plena plaça de Catalunya amb el mètode de l'estrebada a un parell de turistes britànics i que havia estat propietat del mític boxejador Muhammad Ali.

Els agents també han trobat joies arrencades del coll de les víctimes, com una cadena d'or --valorada en 2.300 euros-- i una altra de plata.

A més, en l'operació Mossos i Guàrdia Urbana han requisat dos patinets elèctrics, que els presumptes lladres feien servir per fugir després de cometre els robatoris.

Onze persones han quedat investigades

Més enllà dels divuit arrestats, onze persones han quedat investigades, vuit dels quals per furts lleus i els altres tres per apropiacions indegudes. Entre tots onze, acumulen 110 antecedents policials.

Els furts són el principal problema policial de Barcelona: la meitat dels delictes de la ciutat són furts i n'hi ha una mitjana d'uns 300 diaris. Telèfons mòbils, joies i carteres són el botí més desitjat.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraGuàrdia Urbana
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut